Eenmalige energietoeslag, inwoners met laag inkomen

In 2022 en 2023 keerden we een energietoeslag uit. Het is niet bekend of u opnieuw in aanmerking komt voor de energietoeslag. Dit komt omdat de regering nog moet besluiten of de energietoeslag wordt uitgekeerd. Meer informatie over de energietoeslag vindt u op de website van de Rijksoverheid via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koopkracht/energietoeslag-2023.

Komt u in de problemen met uw energierekening?

Het kan voorkomen dat de eerder ontvangen energietoeslag en het prijsplafond u onvoldoende helpen. En dat u als nog in de problemen komt met uw energierekening. Wij hebben voor inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen, verschillende toeslagen en regelingen. Door gebruik te maken van deze regelingen, verlaagt u uw maandelijkse uitgaven. U vindt alle informatie hierover op www.wegwijsinwestbetuwe.nl/geldzaken. Ook vindt u hier uitgebreide tips over budgetteren, huishoudelijke administratie, energiebesparing en veel meer.

Energiebesparing

Vaak kunt u al heel makkelijk besparen op uw energiekosten door maatregelen in of aan uw huis te treffen. Het Energieloket West Betuwe helpt u hierbij. Zij geven u onafhankelijk en persoonlijk advies over energiebesparing en het verduurzamen van uw woning. Ook biedt Energieloket West Betuwe gratis een energiecoach aan. Deze coach kijkt dan samen met u naar bespaarmogelijkheden. Kijk op www.energieloketwestbetuwe.nl. Het Energieloket werkt in opdracht van de gemeente West Betuwe.