Digitaal Opkopers Loket (DOL)

Bent u een ondernemer die handelt in tweedehands goederen? Meld u dan aan als handelaar. Dit is verplicht en gaat via het Digitaal Opkopers Loket (DOL). Dit loket maakt melden gemakkelijk, is betrouwbaar en veilig.

Waarom?

U wilt als ondernemer erop vertrouwen dat u geen gestolen spullen koopt. Dit is namelijk heling en dat is strafbaar. Daarom meldt u zich bij de gemeente aan als handelaar. Ook houdt u een digitaal register bij van uw aankopen en verkopen.

Hoe werkt het?

Via het DOL meldt u zich eenvoudig aan als handelaar. U maakt een account aan en vult uw gegevens in. De gemeente West Betuwe en de politie ontvangen daar een melding van. De gemeente neemt ter controle contact met u op. Het DOL voldoet aan de wetgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Alleen de medewerkers van het Team veiligheid kunnen uw gegevens inzien en eventueel de politie.  

Aanmelden

Het DOL is een gratis register. Bent u gevestigd in de gemeente West Betuwe, dan bent u verplicht zich aan te melden. Klik op onderstaande link en maak een account aan. Vul daarna uw gegevens in.

https://dol.stopheling.nl/account/loginexterne-link-icoon

Koppeling Digitaal Opkopers Register (DOR)

In het DOL kiest u of u ook gebruik wil maken van het Digitaal Opkopers Register (DOR). In dit register registreert u eenvoudig en snel iedere aankoop. Het voordeel is dat u maar één account hoeft aan te maken. U voldoet bovendien direct aan de wettelijke eisen. U bent immers verplicht elke aankoop van tweedehandsgoederen te registreren. Het DOR staat direct in verbinding met (politie)registers van gestolen goederen. De politie kan dus direct reageren als iemand een artikel aanbiedt dat gestolen is.

Stop heling

Steeds meer handelaren controleren hun aankopen op www.stopheling.nlexterne-link-icoon. Ook registeren zij hun aankopen in DOR. Zo is het voor dieven steeds moeilijker om gestolen spullen te verkopen. Steeds vaker vindt de politie is dat gesloten is terug.

Registreer u voor zowel DOL als DOR. Zo werken we samen aan een veilige leefomgeving.