Brede Ondersteuning kinderen gedupeerden kinderopvangtoeslag

Bent u als kind of is uw kind gedupeerd door de terugvordering van de kinderopvangtoeslag? Dan kunt u gebruikmaken van Brede Ondersteuning. Brede Ondersteuning is maatwerk hulp vanuit de gemeente. Het helpt u bij financieel en emotioneel herstel van de gevolgen die u ondervindt van de terugvordering van de kinderopvangtoeslag. Klik op ‘aanvragen’ als u hulp wilt.

Kan ik gebruikmaken van de Kindregeling?

U heeft recht op Brede Ondersteuning via de gemeente als u voldoet aan de volgende twee kenmerken:

  1. Uw ouder(s)/verzorger(s) zijn vastgesteld gedupeerd en hebben € 30.000 ontvangen. Dit is aan uw ouder(s)/verzorger(s) bevestigd met een brief.
  2. U valt binnen de leeftijdsgrens: 
    - Op 1 januari 2005 was u maximaal 20 jaar oud
    - Je bent uiterlijk geboren op 5 november 2022.

Maatwerk hulp

Maatwerk-hulp is voor iedereen verschillend. Als uw aanvraag bij ons binnen is, kijken we wat u precies nodig heeft. Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, wonen, welzijn en gezondheid. Consulenten van Team sociaal helpen u hierbij. Samen legt u de afspraken vast in een plan van aanpak.

Ook Brede Ondersteuning als u vergoeding ontving

Ook als u eerder een vergoeding (compensatie) heeft ontvangen, kunt u gebruikmaken van Brede Ondersteuning.

Meer informatie over de Kindregeling?

Meer informatie over de Kindregeling vindt u op www.kindregelingvoorjou.nlexterne-link-icoon. Er is ook een Serviceteam Kindregeling. U bereikt hen via het gratis telefoonnummer 0800 - 23 58 358. Het team is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Contact met de gemeente

Heeft u vragen over wat de gemeente voor u kan doen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0345 - 72 88 01 of stuur een e-mail naar teamsociaal@westbetuwe.nl.