AutoMobiel

AutoMobiel is een initiatief van het Servicepunt Thuiswonen. Het wordt gesteund door de provincie Gelderland, een aantal gemeenten en andere partners. AutoMobiel is bedoeld voor ouderen en hulpbehoevenden zonder vervoer.

Belangrijk om te weten

Het aanbod van openbaar vervoer is binnen West Betuwe beperkt, zeker in de vele kleinere kernen. Naast de buurtbus en regiotaxi is er ook AutoMobiel. Dit is een initiatief van het Servicepunt Thuiswonen. Het wordt gesteund door de provincie Gelderland, een aantal gemeenten en andere partners. AutoMobiel is bedoeld voor ouderen en hulpbehoevenden zonder vervoer.

Wilt u hier gebruik van maken, wordt dan voor € 15 per jaar lid van het Servicepunt Thuiswonen. Daarna kunt u het hele jaar onbeperkt ritten aanvragen. Vrijwillige chauffeurs verzorgen het vervoer met hun eigen auto. De kosten bedragen € 0,35 per kilometer (in 2024). Deze kosten betaalt u na de rit direct aan de chauffeur.

Vrijwilliger worden?

AutoMobiel heeft een netwerk van vrijwillige chauffeurs nodig. Mensen die met hun eigen auto ritten verzorgen en daarvoor bovengenoemde vergoeding krijgen. Vrijwilligers die het leuk vinden om te rijden, sociaal contact prettig vinden en iets willen betekenen voor de medemens. 

Vrijwilligers kunnen zich via de website van Servicepunt Thuiswonenexterne-link-icoon aanmelden, bellen met het nummer 088 - 70 04 100 of mailen naar info@servicepunt-thuiswonen.nl.