Achtergrondverhalen en video

Nieuwsoverzicht

 • Koninklijke onderscheiding voor Hennie Zondag - de Bruin uit Geldermalsen

  Vrijdag 12 april is mevrouw Hennie Zondag - de Bruin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West Betuwe kreeg de inwoner van Geldermalsen de Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

  Hennie Zondag - de Bruin Koninklijke onderscheiding
 • Balie gemeentehuis ook ’s avonds open

  Doordat veel inwoners een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen is het druk bij de gemeente. Om iedereen te voorzien van een nieuw reisdocument zijn wij in april tot en met juli twee avonden extra open.

  Gemeentehuis kleurt tot en met 10 december oranje
 • De gemeenteraad op 17 april op bezoek in Buurmalsen en Enspijk

  Op woensdag 17 april is de gemeenteraad op bezoek in Buurmalsen en Enspijk. Wilt u in gesprek met de raadsleden? Alle inwoners van deze kernen zijn welkom!

  Logo gemeenteraad
 • Vragenlijst over onze dienstverlening aan ondernemers

  De gemeente West Betuwe is erg benieuwd hoe u als ondernemer de dienstverlening van de gemeente ervaart. Hiervoor hebben we een korte vragenlijst opgesteld.

  Ondernemer aan het werk
 • Inwoners Spijk bijgepraat over situatie en oplossing staalslakken

  Inwoners van Spijk zijn bijgepraat over de gebiedsontwikkeling tussen de Haarweg en de A15/Betuweroute. Donderdag 4 april organiseerde eigenaar The Dutch samen met ESG, BAM en de gemeente West Betuwe een informatieavond.

  Burgemeester Servaas Stoop beantwoord vragen uit de zaal tijdens de bijeenkomst in Spijk
 • Inwoners kunnen aanspraak blijven maken op Jeugdfonds

  De gemeente West Betuwe verlengt voor een periode van vier jaar de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wethouders Wil Kosterman en Jan de Geus hebben op 3 april de overeenkomst ondertekend.

  ondertekening jeugdfonds
 • West Betuwe doet mee aan nieuwe telling dak- en thuisloosheid

  Hoeveel dak- en thuisloze mensen zijn er in de regio? Dat willen we op 9 april graag in beeld brengen met een groot onderzoek naar dak- en thuisloze mensen. Bent u een professional of vrijwilliger die (in)direct in contact komt met dak- en thuisloze mensen? Dan kunt u helpen door mee te tellen!

  Man die in een tent zit in de natuur
 • Binnenkort meer duidelijk over nieuwbouw of renovatie zwembad en sporthal Geldermalsen

  Krijgen inwoners in Geldermalsen een vernieuwd zwembad en sporthal of worden de huidige verouderde accommodaties opgeknapt? Hier komt binnenkort meer duidelijkheid over als de gemeenteraad de startnotitie ‘Ontwikkeling vernieuwd zwembad en sporthal gemeente West Betuwe’ gaat vaststellen. Wethouder de Geus: “Als college vinden we het belangrijk dat onze inwoners kunnen blijven zwemmen.”

 • Wethouder Zorg doet oproep: “Laat iedereen vaccineren”

  Wethouder Zorg, Jan de Geus, is bezorgd over de gevolgen nu steeds minder inwoners hun kinderen laten vaccineren tegen infectieziekten. Hij roept ouders op om hun kinderen (alsnog) te laten vaccineren zodat de vaccinatiegraad in de gemeente snel omhoog gaat. De Geus beseft heel goed dat vaccineren een vrijwillige keuze is. “Maar het is ook niet vrijblijvend. We zijn verantwoordelijk om elkaars kinderen te beschermen.”

  Peuter bij een arts van het consultatiebureau
 • West Betuwe ontvangt certificaat veilig buitengebied

  Gemeente West Betuwe heeft het certificaat Veilig Buitengebied ontvangen. Het certificaat markeert de gezamenlijke aanpak van de gemeente, ondernemers, inwoners en partners om het buitengebied veiliger te maken. Burgemeester Servaas Stoop ontving het certificaat uit handen van Anton Jansen en Anouk de Valois van het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

  Certificaat veilig buitengebied uitgereikt aan alle betrokkenen