Achtergrondverhalen en video

Nieuwsoverzicht

 • Samenwerkingsovereenkomst IKC BinnensteBuiten Tricht getekend

  Donderdag 11 juli is de samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) BinnensteBuiten getekend door Fluvium en Chapeau. De ondertekening onderstreept de gezamenlijke inzet en het onderlinge vertrouwen. Vanaf het schooljaar 2024-2025 start IKC BinnensteBuiten in het nieuwe gebouw.

  Sandra Zock, Piet Jan den Dikken, Karin Hakkert en Pim Spijker voor een statafel met op de achtergrond het IKC
 • Leerlingen van de Lingeborgh hangen bijenhotels op bij begraafplaats Geldermalsen en doneren ecosystemen aan de Pluk

  Tijdens de Biodiversiteitsweek van de Lingeborgh gingen de brugklassers basis, kader en tl vooral praktisch aan de slag. De leerlingen zetten onder meer bijenhotels en ecosystemen in elkaar. De bijenhotels krijgen een plek op de diverse begraafplaatsen in gemeente West Betuwe.

  Leerlingen Lingeborgh en Wethouder hebben Ecosystemen in de hand
 • Subsidie voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed

  Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of monumenten? De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

  Zonnepanelen worden door een installateur op het dak gelegd
 • Duurzame woningen in Herwijnen-Oost opgeleverd

  Negen maanden na de start van de bouw zijn de eerste van de 26 energiezuinige en duurzame woningen in de nieuwbouwwijk Herwijnen-Oost opgeleverd. De woningen staan model voor duurzaamheid, klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit. Alle woningen zijn Nul Op de Meter.

  Woningen opgeleverd Herwijnen
 • Inwoners geven hun mening op luisteravond over ontsluitingsweg Tiel

  Onlangs heeft de gemeente Tiel een voorlopig besluit genomen over de komst van een ontsluitingsweg van en naar Tiel nabij de kern Ophemert. Iedereen kan daarover voor 17 juli 2024. een zienswijze indienen. De gemeente West Betuwe hield woensdagavond 26 juni 2024 in Huis op Hemert een luisteravond. Ongeveer 60 inwoners uit met name Ophemert waren daarbij aanwezig. De gemeente wilde van de inwoners horen wat hun zorgen zijn en welke vragen ze hebben, ook over eventuele kansen die een ontsluitingsweg nabij Ophemert zou kunnen hebben. Wethouder Hartman ging met de aanwezigen in gesprek en de opmerkingen zijn meteen ter plekke genoteerd en geprojecteerd op een scherm.

  Bijeenkomst
 • Feestelijke start bouw Brede School Cingelplein in Beesd

  De bouw van Brede School Cingelplein in Beesd is op 1 juli feestelijk gestart. In het voorjaar van 2025 kan het gebouw in gebruik worden genomen. Dit nieuwe gebouw wordt volledig biobased en natuur inclusief gebouwd. Wethouder Piet Jan den Dikken is trots op dit maatschappelijke hart van Beesd. “Het Cingelplein wordt een nog fijnere en toegankelijkere plek waar jong en oud samenkomen.”

  Feestelijke start bouw Brede School Cingelplein in Beesd
 • Wethouder Rutger van Stappershoef na 9 juli 2024 weer in functie

  Rutger van Stappershoef keert met ingang van 10 juli 2024 terug als wethouder. De dag ervoor eindigt officieel de termijn van vervanging door Wil Kosterman.

 • Iedere vrijdag sporten senioren in Hellouw op oud Hollandse muziek

  Heb jij als vereniging, instelling of organisatie een goed idee voor een activiteit om meer inwoners in beweging te krijgen en te houden? Vraag hier dan subsidie voor aan bij de gemeente West Betuwe. Zo is ASH in Beweging mede mogelijk gemaakt. Iedere vrijdagmiddag sporten senioren in de voetbalkantine van ASH op oud Hollandse muziek.

  Iedere vrijdag sporten senioren in Hellouw op oud Hollandse muziek
 • Praat en denk mee over bezwaren ontsluitingsweg Tiel

  Op woensdag 26 juni komen inwoners van Ophemert e.o., wethouder Hartman en betrokken ambtenaren van de gemeente bijeen in Ophemert. Om met elkaar het plan van de gemeente Tiel te bespreken om een nieuwe ontsluitingsweg naar de A15 aan te leggen. Een aantal inwoners van Ophemert is hier de dupe van.

  Ophemert
 • Inhaalslag certificaten speeltoestellen

  Het is belangrijk dat kinderen in onze gemeente veilig buiten kunnen spelen. Daarom laten we elk jaar de speeltoestellen controleren door een onafhankelijk bureau. Onveilige toestellen worden gerepareerd, afgesloten of weggehaald. Onlangs is de gemeente er op gewezen dat alle speeltoestellen ook een certificaat moeten hebben. Dit is nu niet voor alle speeltoestellen het geval. In de komende tijd gaan we deze achterstand gefaseerd inlopen.

  kind op speeltoestel