Achtergrondverhalen en video

Nieuwsoverzicht

 • Presentatie nieuwbouw gemeentewerf en provinciaal steunpunt

  Samen met de provincie Gelderland ontwikkelen we een nieuwe gemeentewerf en provinciaal steunpunt aan de Boutensteinseweg 4 in Rumpt.

  Nieuwbouw gemeentewerf
 • Omgevingswet 1 januari 2024 in werking

  Nog een kleine maand en dan is het zover: op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Wat houdt die wet in, waarom komt ie er eigenlijk en wanneer krijg je er mee te maken?

  Omgevingswet
 • Sport- en spelmaterialen voor basisscholen

  Op woensdag 29 november ontvingen basisscholen in West Betuwe kliko’s vol met sport- en spelmaterialen voor op het schoolplein. De Buurtsportcoaches van Welzijn West Betuwe bezorgden de containers. Met deze sport- en spelmaterialen stimuleren we kinderen om lekker buiten te spelen en actief te bewegen.

  Sport- en spelmaterialen voor op het schoolplein
 • Flitspeiling: Denk mee over bomen

  Bomen zijn een belangrijk onderdeel van de leefomgeving. We zijn heel benieuwd hoe jij denkt over bomen. Laat het ons weten in de flitspeiling.

  Bomen
 • Inspectie civiele kunstwerken

  Vanaf eind november tot eind december inspecteert adviesbureau Westenberg alle civiele kunstwerken die de gemeente beheert.

  Geldermalsen Lingebrug
 • Tijdelijke vervanging van wethouder Rutger van Stappershoef

  Wethouder Rutger van Stappershoef gaat wegens persoonlijke familieomstandigheden met ziekteverlof. De fractie van Dorpsbelangen West Betuwe draagt Wil Kosterman voor als tijdelijk vervanger.

 • Dienstverlening West Betuwe net voldoende

  In 2023 is er een burgerpeiling gehouden over de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente West Betuwe. De gemeente scoort over het algemeen een kleine voldoende.

  Gemeentehuis
 • Gemeentehuis kleurt tot en met 10 december oranje

  Van 25 november tot en met 10 december kleurt de avondverlichting in het gemeentehuis van West Betuwe oranje. Met deze actie steunen we de campagne van Orange The World. De campagne richt zich tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

  Gemeentehuis kleurt tot en met 10 december oranje
 • Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezingen 2023 in de gemeente West Betuwe

  De gemeente West Betuwe maakt na het tellen van alle stemmen, en na hertellingen op 8 stembureaus, de definitieve uitslag bekend. Met een opkomst van 85,1% ligt de opkomst boven het landelijk beeld. In West Betuwe heeft ruim 28% gestemd voor de PVV. Daarna volgen de VVD (16,5%), NSC (11,2%), GroenLinks/PvdA (9,6%) en SGP (9,3%).

  Stembiljet in stembus gooien
 • Uitbreiding elektriciteitsnet Rivierenland van start in Meteren

  Wethouders Joke van Vrouwerff en Jacoline Hartman hebben namens gemeente West Betuwe de eerste schop in de grond gezet voor een forse netuitbreiding in Rivierenland. Liander zorgt de komende jaren onder de noemer NuGelre voor 700 kilometer extra kabel en 300 nieuwe transformatorhuisjes in Rivierenland.

  Op de foto: Rolf van Os (gemeente West Betuwe), Marloes Tonen (Liander), wethouders Joke van Vrouwerff en Jacoline Hartman (gemeente West Betuwe) tijdens de aftrap van NuGelre op 16 november 2023.