21 april 2023 - Waarover? - Column van de burgemeester

21 april

Waarover?

Eind vorige week begon het al in mijn hoofd te malen. Waarover zal ik schrijven in de volgende column? Vaak heb ik wel een of twee onderwerpen ‘in voorraad’. Tussen de bedrijven door pieker ik dan welke ik zal kiezen. Dan speelt zich een wirwar in mijn hoofd af. Als het moment dichterbij komt dat ik de tekst moet opsturen naar iemand die er nog een keer een kritische blik over laat gaan, gaan mijn vingers soepel over het toetsenbord om er een leesbaar verhaal van te maken.

Dit keer is het anders; de deadline komt in zicht en ik heb nog geen onderwerp. Ik haal mijn agenda van de afgelopen veertien dagen voor de geest. Zit daar iets bij om over te schrijven? Het waren de weken rond Pasen. Ik vind niet direct een aangrijpingspunt.

Om nu over paaseieren, paashazen, paasstollen, paasbrunches bij deze christelijke feestdagen te schrijven, dat wordt het niet. Het valt me trouwens op dat we rond kerst vaak horen over het befaamde kerstdiner. Ik heb nog nooit iemand gehoord over het paasdiner. Maar dat terzijde.

Zijn er dan geen gebeurtenissen waarover iets te melden valt? Kan ik een reactie geven op iets internationaals? Of moet ik iets dat in het oog sprong op landelijk niveau nog eens de revue laten passeren? Nou nee, ik ben tenslotte geen commentator. Bovendien is het dan altijd oppassen dat ik niet op een of andere politieke teen ga staan. Ook dit levert dus geen onderwerp op.

Zijn er in het persoonlijke vlak nog punten de moeite waard om met lezers te delen? Nou, er zijn veel waardevolle dingen. Maar ik let erop dat deze privé blijven. Valt dus ook af. Volgende keer maar eerder nadenken. Huh? Ik zit aan het maximaal aantal woorden…

Hartelijke groet, Servaas Stoop

Reageren? Stuur dan een mail naar communicatie@westbetuwe.nl.