2 oktober 2023 - Gemeentehuis - Column van de burgemeester

2 oktober 2023

Gemeentehuis

Deze week vindt de verhuizing van het eerste deel van de gemeentelijke organisatie plaats. Wat hebben we er naar uitgekeken. Sinds februari 2021 hebben we het gebouw aan Kuipershof 2 in Geldermalsen verlaten. U weet hoe het gaat als u moet verkassen. Kasten moeten leeg en spulletjes in een doos. Een uitgelezen kans om op te ruimen.

In het nieuwe gebouw is alles anders. We werken papierloos. Voor oudere beleidsstukken of boeken krijg ik hooguit een meter kastruimte. Een uitdaging voor mensen die moeilijk afstand kunnen doen van spullen waaraan ze een speciale herinnering bewaren.

Eindelijk komt de hele organisatie onder één dak. Voor het eerst in het bestaan van de gemeente West Betuwe. Hoewel we het geluk hadden dat de tijdelijke werkplekken in de directe omgeving van het gemeentehuis staan, was en is de tijdelijke huisvesting niet optimaal. Je loopt in één kantoor toch makkelijker naar een collega dan wanneer je weet dat die op dat moment in een ander gebouw werkt.

Ik kijk er naar uit om de nieuwe vergaderkamers te gaan gebruiken. Ik weet dat ik voor het hart van onze lokale democratie, de nieuwe raadszaal, geduld moet hebben. Installeren en testen van nieuwe technieken van licht, beeld en geluid kosten tijd. Gelukkig een reden om later nog eens over te schrijven. Wordt vervolgd.

Team publiekszaken verhuist als eerste. Vanaf dinsdag 3 oktober bent u van harte welkom om bijvoorbeeld uw paspoort of rijbewijs in ons vernieuwde gemeentehuis op te halen. Voor u en onze medewerkers ongetwijfeld een verademing. In het Univé-gebouw was het allemaal aan de krappe kant. Ik ben heel benieuwd hoe u de ruimte met haar openheid gaat ervaren. Laat u weten wat u ervan vindt?

De aankomende verhuizing is de eerste stap naar een toegankelijk gemeentehuis met faciliteiten en ruimtes om u nog beter van dienst te zijn!