Peuteropvang

De peuteropvang is een leuke en leerzame plek waar uw kind onder deskundige begeleiding heerlijk kan spelen. Zo helpt u de ontwikkeling van uw kind te stimuleren. Spelenderwijs wordt uw kind voorbereid op het basisonderwijs.

U kunt uw kind rechtstreeks bij een peuteropvang in de buurt aanmelden. Dit kunt u doen door naar de peuteropvang toe te gaan. U kunt ook bellen of e-mailen. 

Soms heeft een kind extra ondersteuning nodig om goed voorbereid te zijn op de basisschool. Deze kinderen krijgen van het consultatiebureau een indicatie voor voor- en vroegschoolse educatie (vve). Zij volgen dan tien en een half uur per week een speciaal programma op de peuteropvang. Het programma duurt minimaal een jaar. Het helpt het kind om in te lopen op mogelijke achterstand. De samenwerking met het basisonderwijs zorgt ervoor dat de overstap van de peuteropvang naar groep 1 zo soepel mogelijk gaat. U betaalt voor tien en een half vve-uren hetzelfde als voor zeven uren peuteropvang.

De kosten voor peuteropvang zijn afhankelijk van uw situatie. Werkt of studeert u allebei? Dan kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. De hoogte hiervan hangt af van uw inkomen. Op www.toeslagen.nl kunt u zien of u recht heeft op kinderopvangtoeslag.

Als u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, dan kunt u een bijdrage in de kosten krijgen van de gemeente. Hiervoor heeft u een inkomensverklaring nodig van de belastingdienst. De hoogte van de bijdrage hangt af  van uw inkomen. Voor meer informatie over de precieze kosten, kunt u contact opnemen met één van de aanbieders van peuteropvang.