Pasfoto maken

U heeft een pasfoto nodig bij het aanvragen van een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. Rijksoverheid stelt een aantal eisen waaraan de pasfoto moet voldoen. Let op de eisen.

De gemeente heeft zelf geen fotoapparatuur. We raden u aan de foto door een professionele fotograaf te laten maken. Zo voorkomt u dat we uw pasfoto niet kunnen gebruiken voor uw aanvraag.

Pasfotoapparaat
In het gemeentehuis in Geldermalsen staat wel een pasfotoapparaat van een leverancier. Hiermee maakt u zelf gemakkelijk een pasfoto. U heeft daarvoor contant geld nodig. U kunt ook met uw pinpas een pasfotomuntje kopen bij een gastvrouw.

Voor kinderen onder de 12 jaar is het niet mogelijk om in dit apparaat pasfoto's te maken.

Maakt u gebruik van het fotoapparaat? Denk er dan aan om ruim op tijd de foto’s te maken. Als u met meerdere personen bent, vraagt dat even tijd.

Het pasfotoapparaat maakt vier dezelfde pasfoto’s. U betaalt 7 euro.

Het apparaat werkt op gepast contant geld. Een en twee euromunten werken het beste. U kunt ook bij een gastvrouw een pasfotomuntje kopen. U betaalt dan met uw pinpas.

Aan het eind dit jaar (2019) past de leverancier de betaalwijze aan. Daarna is het mogelijk om de pasfoto's contactloos met uw pinpas te betalen.