Woondeal Rivierenland getekend

8 mrt 2023
Vandaag zetten minister Hugo de Jonge, gedeputeerde Peter Kerris en de gemeentelijke bestuurders hun handtekening onder zes woondeals: Regio Foodvalley, Achterhoek, Stedendriehoek, Groene Metropoolregio, Noord-Veluwe en Rivierenland. Wethouder Jacoline Hartman was hierbij aanwezig vanwege de Woondeal voor Rivierenland en in het bijzonder gemeente West Betuwe.

Voor West Betuwe betekent de Woondeal dat we woningbouw kunnen versnellen en woningen kunnen realiseren in al onze kernen met een focus op betaalbare koop- en huurwoningen. Voor bijna alle kernen zijn er plannen. De Woondeal Rivierenland helpt bij het realiseren van deze plannen. Wethouder Jacoline Hartman: “Flexwoningen spelen bij het versnellen van woningbouw een cruciale rol: deze noodzaak is vandaag aan minister Hugo de Jonge meegegeven.”

In de Woondeal Rivierenland gaan we uit van de realisatie van ongeveer 13.000 woningen in de periode 2022 tot en met 2030. Er zijn 7 sleutelprojecten aangewezen die noodzakelijk zijn voor de realisatie en versnelling van deze 13.000 woningen. Twee van deze projecten liggen in West Betuwe: De Plantage in Meteren en woningbouw in Beesd.

Meer informatie

Meer informatie met wat dit voor West Betuwe betekent staat in de raadsinformatienota Woondeal Rivierenland.

Meer informatie over de Woondeal staat op de website van Rijksoverheid.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Rijksoverheid