Woninginbraakcijfers juli 2019

7 aug 2019
Drie woninginbraken en twee pogingen daartoe. Dat was helaas het geval in de maand juli binnen de gemeente West Betuwe. In Est (Dorpsstraat), Tricht (Lingedijk) en Beesd (Huizekamplaan) werd in vrijstaande woningen ingebroken. Gelukkig tevergeefs hebben inbrekers geprobeerd hun slag te slaan in Geldermalsen (appartement Rijnstraat) en Neerijnen (woning Van Pallandtweg).

Iedere inbraak is er één teveel. Onderstaande preventietips kunnen helpen om inbraken te voorkomen:

  • Doe ramen en deuren altijd dicht en op slot. Ook als u maar even weg bent of bijvoorbeeld even naar boven gaat. Laat de sleutels niet in de sloten zitten. Plaats eventueel kierstandhouders als u ramen open wilt laten staan.
  • Bel 112 wanneer u iets verdachts ziet bij uw woning, bij de buren of elders in de omgeving. Iemand die u niet kent en niet in de buurt woont, maar wel naar binnen kijkt, vreemd gedrag vertoont of aan bijvoorbeeld (poort)deuren rommelt, is verdacht!
  • Gaat u binnenkort op vakantie? Let dan extra op. Laat een bewoonde indruk achter door bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen te installeren. Vraag buren of bekenden om de post uit het zicht te leggen en een oogje in het zeil te houden.