Woningbouwontwikkeling Slingerbos Ophemert: marktpartijen gezocht

2 mei 2022
Gemeente West Betuwe wil in het gebied tussen de Molenstraat en de Waalbandijk in Ophemert een nieuwe woonbuurt ontwikkelen: Slingerbos. Vandaag start de marktselectie hiervoor. Marktpartijen kunnen zich tot 17 juni aanmelden om deze nieuwbouw te ontwerpen en ontwikkelen.

Slingerbos is een uitbreidingslocatie aan de oostzijde van het dorp Ophemert. Ophemert is een fijn en gemoedelijk dorp aan de rivier de Waal tussen Zennewijnen en Varik. De regio kenmerkt zich door boomgaarden vol fruit, pittoreske dorpjes, kastelen en kronkelende rivieren. De Linge en de Waal zijn hier letterlijk je achtertuin. Grotere steden zoals Culemborg, Tiel en Den Bosch zijn binnen 20 minuten te bereiken.

We willen wil op deze locatie een nieuwe woonbuurt creëren in een groene omgeving. In de nieuwe woonwijk is ruimte voor de bouw van 65 woningen: 15 sociale huurwoningen en 50 koopwoningen.

Verkoopprocedure

We verkopen de ontwikkellocatie via een verkoopprocedure. De totale omvang van de te verkopen grond is circa 18.700 m2. Hier worden 50 koopwoningen over verdeeld in verschillende prijscategorieën. De verkoopprocedure bestaat uit twee fases. In de voorselectiefase kunnen geïnteresseerden partijen zich via een motivatiebrief en referentieprojecten aanmelden. De drie best beoordeelde partijen gaan door naar de selectiefase. In deze fase vragen we de partijen dieper in te gaan op de opgave en een aanbieding te doen, inclusief plan, voor de verkoop. De planning is om in december 2022 een winnaar te selecteren. De bouw van de woningen staat gepland voor de periode 2023 tot en met 2026.

Meer informatie over het project Slingerbos en de verkoopprocedure is te vinden op de site van Akroconsult en op deze site.