Wethouder Rutger van Stappershoef na 9 juli 2024 weer in functie

01 juli 2024
College

Rutger van Stappershoef keert met ingang van 10 juli 2024 terug als wethouder. De dag ervoor eindigt officieel de termijn van vervanging door Wil Kosterman.

Een besluit dat hij in overleg en met steun van zijn naasten genomen heeft: “Ik ben eraan toe om het werk weer op te pakken, verder te gaan met een passie van mij en gelijktijdig zie ik er tegenop. Ons gezin beleefde en beleeft een hele moeilijke en verdrietige periode. Het is goed te beseffen dat we samen een nieuwe weg moeten vinden in deze periode van rouw. Dit kost tijd en gaat met vallen en opstaan. Toch ben ik gemotiveerd om verder te bouwen aan een bloeiend West Betuwe.

Hoe hecht onze prachtige gemeente is, hebben mijn naasten en ik gevoeld door de overweldigende en hartverwarmende steun van de gehele gemeenschap van West Betuwe. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ook Wil Kosterman verdient alle lof voor de manier waarop ze mij heeft vervangen. Erg bedankt Wil!”

De termijn van Wil Kosterman eindigt op 9 juli 2024. Wil Kosterman: “De aanleiding voor de vervanging was natuurlijk heel verdrietig. Maar ik vond het een eer om de ingezette lijnen voort te zetten en in Rutgers’ voetsporen te mogen treden. Ik heb me zeer welkom gevoeld in West Betuwe en heb een fijne tijd gehad in deze mooie gemeente. Ik vind het dapper dat Rutger zijn rol als wethouder weer oppakt en heb er alle vertrouwen in dat hij zich als vanouds weer volop zal inzetten voor de gemeente en vooral: de gemeenschap.”