Wethouder in een huiskamer samen met de energiecoach

Wethouder roept op: “maak gebruik van gratis energieadvies”

29 december 2023
Duurzaamheid

Wethouder Joke van Vrouwerff ging mee op huisbezoek met energiecoach Michel van EnergieVitaal voor het geven van gratis energieadvies. “Ik wilde zelf ervaren hoe deze gesprekken gevoerd worden en of inwoners hierna daadwerkelijk energie kunnen besparen”, legt de wethouder uit. “Ik heb nu zelf gezien dat dit zo is en dat zelfs kleine maatregelen al veel geld uitspaart. Ik roep al onze inwoners dan ook op om gebruik te maken van dit gratis energieadvies.”

Energiecoach Michel was samen met de wethouder te gast bij mevrouw Nijveen in Asperen. Zij gaat al heel bewust om met energieverbruik, maar werd nieuwsgierig of ze nog meer kon besparen toen de flyer van EnergieVitaal in haar bus viel. “Ik wist niet van het bestaan af, dus goed dat er ook folders worden bezorgd. We wonen in een huurwoning die niet goed geïsoleerd is. Boven stoken we niet, beneden gebruiken we ledlampen en zetten de apparaten nooit op stand-by. Achter de verwarming zit radiatorfolie en we huren zonnepanelen van de woningbouwvereniging”, vertelt ze.

Ook mevrouw Nijveen werd blij verrast door energiecoach Michel toen hij tips gaf hoe ze  met kleine maatregelen toch nog meer energie kan besparen. Concreet luidde het advies van Michel om goed te ventileren, de ecostand van de wasmachine in te schakelen, een thermometer te gebruiken voor de koelkast en met een brievenbusborstel tocht tegen te houden. De thermometer en brievenbusborstel worden binnenkort door het klusteam gratis in haar woning aangebracht. “Een meevaller die we goed kunnen gebruiken en wat fijn dat dit allemaal voor ons geregeld wordt. Ik ben blij dat ik heb gebeld. Ik raad het iedereen aan”, laat mevrouw Nijveen weten

Actie loopt tot april 2024
Alle inwoners kunnen nog tot april 2024 gratis een energiecoach van EnergieVitaal langs laten komen. Wethouder Van Vrouwerff roept op om dit dan ook zeker te doen. “Nu in deze gure maanden de verwarming weer volop aan staat is dit een mooie kans om te kijken naar je energieverbruik. Wie geld wil besparen, meer comfort in huis én iets goeds wil doen voor het milieu, plant snel een afspraak in.”

Deze energiehulp wordt aangeboden door de gemeente West Betuwe. De afgelopen tijd heeft EnergieVitaal al 462 inwoners verder geholpen. Een afspraak is makkelijk te maken via de website www.energieloketrivierenland.nl/energievitaalexterne-link-icoon of door te bellen met 0345 -202 707. De energiecoach gaat dan samen met jou door het huis om te kijken wat de mogelijkheden zijn en geeft tips. De kleine energiebesparende maatregelen zijn gratis voor inwoners die moeite hebben met het betalen van hun energierekening.