West Betuwe ontbijt samen met ondernemers op Dag van de Ondernemer

18 nov 2022
Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Een moment om stil te staan bij hoe waardevol ondernemers en de ondernemersverenigingen zijn voor een gemeente. Daarom organiseerde de gemeente West Betuwe een ondernemersontbijt.

De gemeente West Betuwe wil graag dichtbij en betrokken zijn. De besturen van de lokale ondernemersverenigingen ontbeten samen met wethouder Rutger van Stappershoef en team economie van de gemeente. Tijdens het ontbijt is er gesproken over verschillende maatschappelijke dilemma’s waar ondernemers mee te maken hebben nu.

Wethouder Rutger van Stappershoef van economische zaken: “We spraken onder andere over de nasleep van corona, de stijgende energieprijzen en de krapte op de arbeidsmarkt. Maar ook over wat de gemeente kan betekenen hierin voor ondernemers. Enorm belangrijk want we hebben ondernemers nodig als gemeente. Zij zorgen immers voor de lokale economie, maar ondersteunen ook bij allerlei projecten of initiatieven. Velen dragen daarmee ook bij aan de leefbaarheid binnen onze gemeente.”

Aan het einde van het ontbijt was er nog volop ruimte voor netwerken en ervaringen uitwisselen. Ondernemers waren erg enthousiast over deze ochtend. Er is veel besproken en dit heeft gezorgd voor een mooie verbinding. Een ochtend als deze is zeker voor herhaling vatbaar.

Voor meer informatie kijken ondernemers op de website www.westbetuwe.nl/ondernemen. Hier staat bijvoorbeeld informatie over de verschillende contactpersonen van team economie. Of denk aan subsidie-/financiële ondersteuningsmogelijkheden.

Dag van de Ondernemer

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Het is een jaarlijks terugkerend initiatief op de derde vrijdag van november.