Waterschap baggert in Tuil, Haaften en Waardenburg

27 jul 2020
Waterschap Baggeren
Van september 2020 tot maart 2021 baggert Waterschap Rivierenland sloten in het gebied rondom Tuil, Haaften en Waardenburg.

Ze halen slib uit de sloten. Dit maakt de sloten schoner en dieper. Er ontstaat meer ruimte om zware regenbuien op te vangen en af te voeren. Dat voorkomt wateroverlast. Ook levert het een positieve bijdrage aan het leven in en om het water.

Een deel van de sloten is vrij breed. Er komt daar in verhouding veel baggerspecie vrij. Bij brede sloten gebruikt het Waterschap Rivierenland een vaartuig. Dit vaartuig woelt de specie lost en zuigt het op. Daarna wordt het afgevoerd naar een baggerdepot. Op sommige plekken komt een deel van de specie op de kant te liggen. Eigenaren van gronden naast deze sloten hebben hiervoor een gedoog- en ontvangstplicht.

Meer informatie

Kijk op de website van het Waterschap Rivierenland voor meer informatie over het werk. Met vragen kunt u contact opnemen met projectleider Arno van Teefelen van het Waterschap Rivierenland. U bereikt hem via a.van.teefelen@wsrl.nl of 0344 – 649 250.