Golfbaan

Vragen en antwoorden sanering golfbaan Spijk

05 juli 2023
Dorpen en stadjes

Op 8 juni 2023 heeft de gemeente een informatiebijeenkomst gehouden over de stand van zaken van de sanering van de Golfbaan te Spijk. Tijdens deze bewonersavond is een groot aantal schriftelijke vragen gesteld. Wij hebben toegezegd deze vragen te beantwoorden en de antwoorden openbaar te maken. U vindt deze vragen en antwoorden op de pagina Golfbaan Spijk.

Stand van zaken

Het afgelopen jaar hebben The Dutch en de gemeente veel gesprekken gevoerd over effectieve, duurzame aanpak van de milieuschade door het verkeerd gebruik van staalslakken op het terrein van de golfbaan in Spijk. Daarnaast is gesproken over de toekomstige invulling en functie van het gebied. Met een nieuwe partner, het bedrijf ESG, hoopt The Dutch vaart te maken met de sanering en de gebiedsontwikkeling.  De verwachting is dat de sanering begin 2025 kan worden afgerond.

Invulling

The Dutch en ESG werken samen met de gemeente aan een basis voor duurzame toekomst van het terrein. De gemeente houdt daarbij de lange termijn voor ogen: milieuschade moet worden opgelost en voorkomen en er blijven opties voor sport, recreatie, energieopwekking en energieopslag in het gebied. ESG en The Dutch gaan voortvarend aan de slag met een nieuwe aannemer om de sanering aan te pakken in combinatie met de gebiedsontwikkeling. Om de sanering te bekostigen, wordt een tijdelijk zonnepark van circa 37 hectare te gerealiseerd.