Luchtfoto van Rhenoy

Volgende stap voor woningbouwplannen Dorpsstraat Rhenoy

20 juli 2023
Dorpen en stadjes

Burgemeester en wethouders zijn positief over woningbouwplannen aan de Dorpsstaat 62 in Rhenoy. Dit is de locatie van het voormalig Herinneringshuis De Einder. De locatie wordt in de toekomst een woongebied met 40 betaalbare koopwoningen voor starters, senioren en gezinnen.

De initiatiefnemers kunnen nu door met de verdere uitwerking van hun plannen. Onderdeel daarvan is dat zowel de initiatiefnemer als de gemeente in gesprek gaan met de omgeving.  Daarna volgt de ruimtelijke procedure die nodig is om te kunnen bouwen.  

Grote behoefte aan woningen

Gemeente West Betuwe is en blijft volop in beweging. In totaal willen we tot 2030 ongeveer 2600 woningen in ontwikkeling brengen. Verdeeld over de 26 dorpen en stadjes. We bouwen in elke kern om ervoor te zorgen dat wij nu en in de toekomst voldoende woningen voor onze inwoners kunnen realiseren. Aan het eind van deze bestuursperiode is in elke kern gebouwd of wordt gebouwd. Als dat niet mogelijk is, wordt er gewerkt aan plannen. Wat in ieder geval zeker is: de gemeente wil woningbouw versnellen.