Volgende fase project Lingeoever in Geldermalsen

23 sep 2021
De Lingeoever in Geldermalsen gaat op de schop. We vernieuwen de jachthaven en richten het Lingepark en een deel van Heemtuin aan de Koppelsedijk anders in. Zo maken we een verbinding tussen het centrum en de Linge. Er ontstaat een levendige plek langs de rivier.

Nieuwe locatie watersportvereniging Achter ‘t Veer

Het afgelopen half jaar is hard gewerkt op het terrein van de watersportvereniging. Er is een nieuw verenigingsgebouw gemaakt aan de westkant van de jachthaven. Daar zijn camperplaatsen en bijbehorende voorzieningen gerealiseerd. In de buurt van het gebouw is een nieuw parkeerterrein. Het oude pand van de vereniging gaat plat. Zo maken we ruimte voor de nieuwe openbare ruimte en een restaurant.

Verwijderen beplanting en bomen

Voor de nieuwe inrichting gaan we aan de slag met de planten en bomen. Op sommige plekken halen we het groen en de bomen weg. Er ontstaat daardoor ruimte voor de uitbreiding van de jachthaven, nieuwe passantenplaatsen en een wandelpad. Waardevolle bomen worden behouden. Daar hielden we rekening mee in onze plannen. Als werkzaamheden klaar zijn, planten we weer nieuwe bomen.

Realisatie restaurant Lingepark

Aan de rand van de boulevard, het Lingepark en het centrum komt een nieuwe horecagelegenheid. De ondernemer is vergevorderd met de plannen. Naar verwachting start begin 2022 de bouw van het restaurant. Wanneer alles volgens planning verloopt, gaat de horeca volgend jaar zomer open.

Planning

Aannemersbedrijf Mouwrik Waardenburg maakt voor de gemeente de nieuwe openbare ruimte. Tot eind dit jaar zijn ze bezig met het opschonen van het terrein en het verwijderen van groen. Ook breiden ze de jachthaven uit en passen zij de wandelpaden aan. Van januari tot maart 2022 volgt de herinrichting van het Lingepark, aanleg van het fietspad en de bouw van het restaurant. In de loop van volgend jaar volgen de aanleg van de boulevard, aanpassing van het straatwerk van Achter ’t Veer, planten van nieuwe groen en de aanleg van de verlichting.