Vertrouwen in komst nieuwe school in De Plantage

9 mei 2019
Logo West Betuwe
De gemeente West Betuwe werkt met het Fluvium Openbaar Onderwijs aan de komst van een nieuwe school in De Plantage. Eerder is niet gelukt een partij te vinden om dit schoolgebouw te bouwen. Het college geeft dit project een nieuwe impuls.

De markt in de bouwsector is niet gunstig. Het is niet gemakkelijk partijen te vinden die willen meedoen. Bovendien zijn de prijzen in deze sector zijn enorm gestegen. Bij een eerdere aanbesteding had slechts één partij interesse. Dit bedrijf zag daarna af van deelname. We ontvingen nog wel een offerte, maar dit was ver boven het budget.

Daarom heeft het college van West Betuwe gekozen voor een andere insteek. Met deze aanpassingen is het project te realiseren binnen het budget. Wethouder Govert van Bezooijen licht dit toe: “We gaan het bestaande ontwerp aanpassen en in de markt zetten. Ook bij dit nieuwe ontwerp is sprake van een zeer duurzaam en energieneutraal gebouw. Het moet voldoen aan de eisen van de ‘Frisse School Klasse B’. Een gebouw dat past bij onze ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Uiteraard passen we het ontwerp in nauwe samenwerking met Fluvium aan.”

Frisse school

Een frisse school is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.  Een energiezuinige, gezonde en duurzame school levert een bijdrage aan een duurzame wereld en is daarmee een statement aan leerlingen en de omgeving.

Planning

“Het college wil het nieuwe ontwerp voor de zomer klaar hebben, zodat we het daarna in de markt kunnen zetten. Onze ambitie is dat bij de start van het schooljaar 2021-2022 de nieuwe school haar deuren kan openen,” aldus wethouder Van Bezooijen.