Doorknippen lint vernieuwde gemeentehuis

Vernieuwd gemeentehuis West Betuwe officieel geopend

13 januari 2024
Dienstverlening

Het gemeentehuis van West Betuwe is vrijdag 12 januari officieel geopend. Commissaris van de Koning Henri Lenferink knipte samen met Burgemeester Servaas Stoop een mega-lint door. De daarbij behorende duurzame confetti werd afgeschoten door de 5 jarige Thiago. Op 3 januari 2019 was hij de eerstgeborene in de destijds nieuwe gemeente West Betuwe.

Waarnemend commissaris van de Koning Henri Lenferink feliciteerde in zijn toespraak de inwoners en het gemeentebestuur met het vernieuwde gebouw op de vertrouwde plek aan de Kuipershof 2 in Geldermalsen. “Het is open qua uitstraling, toegankelijk voor inwoners en mooi om in te werken. En binnen budget, dat mag ook benadrukt worden.” 

Burgemeester Servaas Stoop: “Ik vind het resultaat fenomenaal. We hebben diverse mijlpalen gevierd. Het hoogste punt van de bouw, de opening van de publieksbalies en nu de officiële opening van het gehele gemeentehuis. Het is pas echt afgerond, als ik binnenkort als burgemeester in de nieuwe raadzaal de vergadering van de gemeenteraad open.”

Lokale leveranciers

Waar mogelijk is bij de verbouwing gebruik gemaakt van lokale leveranciers. Wethouder Jan de Geus tijdens zijn toespraak: "Het gebouw zelf is een mooi voorbeeld van samenwerken. Ik doel op het samen optrekken met de architect en bouwer en alle andere – tientallen – leveranciers. Ook lokale leveranciers! Ik noem Hermeta uit Asperen voor alle raampartijen. De Gebroeders Van Breda uit Geldermalsen voor al het straatwerk en groenvoorziening. Werkzaak Rivierenland voor de catering en schoonmaak. Bottesteyn uit Geldermalsen voor het ontwerp en de productie van het maatwerkmeubilair in de raadzaal. Een hele mooie samenwerking!”

Architect: cepezed uit Delft

Voor de verbouwing van het gemeentehuis selecteerden we het architectenbureau cepezed. Daarbij vroegen we inbreng van inwoners, ondernemers, medewerkers, raad en Toegankelijk West Betuwe. Samen met de architect zijn de plannen verder uitgewerkt.

Aannemer: WAM & Van Duren Bouw B.V. uit Winterswijk

De verbouwing is een grote klus. Daarvoor is een goede aannemer nodig. De aannemer voor het project is WAM & Van Duren Bouw B.V. uit Winterswijk.

Foto's door Frank Pietersen.