Screenshot verkeersonderzoek artikel

Verkeersonderzoek Waardenburg, Haaften, Tuil en Beesd

01 mei 2023
Dienstverlening

Van dinsdag 25 april tot en met dinsdag 9 mei 2023 voeren Provincie Gelderland en gemeente West Betuwe een online onderzoek uit naar ervaringen met verkeer.

Voortgang verkeersonderzoek gemeente West Betuwe

Van dinsdag 25 april tot en met dinsdag 9 mei 2023 voerden Provincie Gelderland en gemeente West Betuwe een online onderzoek uit naar ervaringen met doorgaand verkeer in de kernen Waardenburg, Haaften, Tuil en Beesd. Inwoners en belanghebbenden konden op een interactieve kaart aangeven of en waar zij knelpunten ervaarden. Dit online onderzoek was de eerste stap van een groter onderzoek naar het doorgaande verkeer op provinciale en gemeentelijke wegen. We ontvingen bijna 700 reacties uit de verschillende kernen (Beesd 34%, Tuil 10%, Waardenburg 13%, Haaften 6%, Overig 37%).

Hulp bij het invullen

Voor vragen over het onderzoek en hulp bij het digitaal invullen van de kaart organiseerden we op 2 mei een inloopuur. Vertegenwoordigers van gemeente en provincie waren hierbij aanwezig en enkele bewoners maakten hiervan gebruik.

Vervolg

We analyseren nu de resultaten. Dit geeft ons richting bij de keuze op welke routes we de verkeersstroom verder gaan onderzoeken. Zo krijgen we uiteindelijk een beeld van de hoeveelheid (sluip)verkeer en waar voertuigen vandaan komen en naar toe gaan. Naar verwachting zijn de resultaten van het onderzoek rond de zomer bekend. Deze delen we dan via www.gelderland.nl/verkeersonderzoek-westbetuweexterne-link-icoon. Op basis van alle resultaten baseren we het vervolgproces.