Verbouwing gemeentehuis

Het huidige gemeentehuis in Geldermalsen wordt verbouwd. Het is straks een duurzaam en energieneutraal gebouw. In de loop van 2023 moet het project klaar zijn. Vanaf 3 oktober kunt u als inwoner weer terecht bij de publieksbalies aan de Kuipershof 2. Medewerkers werken vanaf 14 november in het nieuwe pand. De officiële opening is op 12 januari 2024.

De gemeente wil het bestaande pand grondig en duurzaam verbouwen. Daarbij maken we gebruik van bestaande faciliteiten. Het wordt een gebouw waarin de gemeente optimale dienstverlening kan leveren: op afspraak, maar ook via de selfservice. Er komt een nieuwe ontvangstruimte met functies voor inwoners, ondernemers, medewerkers en de gemeenteraad. Het ontmoetingshart hiervan wordt gevormd door de bestaande patio te overkappen in het midden van het gebouw.

Volg de sloop en bouw van het gemeentehuis

Van de sloop en nieuwbouw is een timelapse gemaakt. Een timelapse is een video die is opgebouwd is uit een grote reeks foto's. 

Timelapse van de bouw van het gemeentehuis West Betuwe 2023

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Architect: cepezed

Voor de verbouwing van het gemeentehuis selecteerden we het Delftse architectenbureau cepezed. Hiervoor volgden we een Europese aanbestedingsprocedure. Een deskundige commissie beoordeelde de schetsontwerpen van vier architecten volgens een vastgestelde selectieprocedure. Daarbij vroegen ze inbreng van inwoners, ondernemers, medewerkers, raad en Ongehinderd. Samen met de architect werken we de plannen verder uit.

Aannemer: WAM & Van Duren Bouw B.V. uit Winterswijk

De verbouwing is een grote klus. Daarvoor is een goede aannemer nodig. De aannemer voor het project is WAM & Van Duren Bouw B.V. uit Winterswijk. Op woensdag 22 december 2021 tekenden de gemeente West Betuwe en de aannemer de aannemingsovereenkomst.

We hebben een Europese aanbesteding gedaan. Diverse aannemers schreven zich in voor het project. Helaas mislukte de aanbesteding. Na de zomer van 2021 hebben we als gemeente nieuwe stappen gezet. We kozen voor het onderhandelen met een aannemer naar eigen keuze. Het is gelukt om tot een overeenstemming te komen. WAM & Van Duren Bouw B.V. stroopt de mouwen op voor de renovatie en nieuwbouw van het gemeentehuis.

De gemeenteraad ging op 17 december 2020 unaniem akkoord met de plannen en het budget van 12,8 miljoen euro.