Veelgestelde vragen omgevingsloket

Wanneer heb ik een vergunning nodig?

Dat is vooraf niet eenvoudig te bepalen. Het hangt af van uw bouwplan en de omgeving waarin het bouwwerk wordt geplaatst. Ook het type bouwwerk en de afmetingen zijn bepalend. Daarom adviseren wij u om eerst een vergunningscheck te doen. De uitkomst hiervan bepaalt of u een vergunning nodig heeft, geen vergunning nodig hebt of alleen een meldplicht heeft.

Hoe dien ik de aanvraag in?

U kunt uw aanvraag indienen via www.omgevingsloket.nl. Wij adviseren u om eerst een vergunningscheck te doen. Zodat u weet wat er nodig in om uw bouwplan te starten. 

Wat moet ik aanleveren?

Welke informatie en documenten u aan moet leveren verschilt per aanvraag en melding. U kunt hierbij denken aan de afstandsmaten van een huis, de kleuren van de stenen, persoonsgegevens van mensen die met gevaarlijke stoffen werken of de exacte coördinaten van de plek van een lozing. In de uitkomst van de vergunningencheck staat bij het tabblad 'Bijlagen' van de conceptaanvraag/melding, welke bijlagen en documenten u aan moet leveren.

Wanneer krijg ik mijn vergunning?

Een vergunning wordt binnen 8 weken verleend, deze termijn kunnen we eenmaal verlengen met zes weken.

Hoe werkt de beoordeling van mijn aanvraag?

U vraagt een vergunning aan via www.omgevingsloket.nl. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door specialisten bij de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). Zij werken in opdracht van de gemeente West Betuwe.

Wat kost een vergunningsaanvraag?

Kosten worden berekend op basis van de legesverordening. Meer over kosten vindt u onderaan de pagina Omgevingsloket.

Wanneer is alleen een melding voldoende?

Dat is vooraf niet eenvoudig te bepalen. Het hangt af van uw bouwplan en de omgeving waarin het bouwwerk wordt geplaatst. Ook het type bouwwerk en de afmetingen zijn bepalend. Daarom adviseren wij u om eerst een vergunningscheck te doen. De uitkomst hiervan bepaald of u een vergunning nodig heeft, vergunningsvrij kunt werken of alleen een meldplicht heeft.

Waar vind ik het bestemmingsplan?

Op www.ruimtelijkeplannen.nl vindt u het bestemmingsplan. Via de button 'Plannen zoeken' komt u bij de zoekmodule. Hier typt u het adres.