Van Langerakstraat in Asperen

De afgelopen jaren heeft de gemeente meerdere keren werkzaamheden uitgevoerd in Asperen. Er zijn verschillende straten op de schop gegaan. inmiddels is de bouw van het appartementencomplex Buiten de Poort afgerond. Op korte termijn gaan we aan de slag met het laatste deel van het project: de Van Langerakstraat.

Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen of klachten? Neem dan contact met meneer Ben van Roon via 0345 - 51 02 50. 

We gaan de straat opnieuw aanleggen. Dat is nodig omdat deze versleten is en niet meer voldoet aan de huidige eisen. Het werk bestaat onder andere uit het aanleggen van een extra buis in de grond. Die buis voert het regenwater gescheiden af. Ook vervangen we de huidige bestrating en richten we het wat anders in. Daarnaast komen er nieuwe groenvakken. Het aanleggen van die vakken doen we als laatste.

Wie voert het werk uit?

Van Roon uit Asperen voert het werk voor de gemeente uit. Half augustus start de aannemer. Ze verwachten half oktober klaar te zijn. De aannemer informeert omwonenden tijdens de werkzaamheden over de voortgang, bereikbaarheid en beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Tijdens het werk kunt u daar terecht met vragen en/of klachten. U bereikt de aannemer via 0345 - 51 02 50. Het contactpersoon is meneer Ben van Roon. 

Tijdelijk verplaatsen ondergrondse container

Door het werk is het nodig om de ondergrondse container tijdelijk te verplaatsen. Tijdens de klus staat er een bovengrondse container op de hoek van de Van Langerakstraat en de Heukelumseweg. De huidige container is dan dicht. 

Voor het opnieuw inrichten van een straat maakt de gemeente een ontwerp. Zo’n tekening geeft duidelijk weer wat er gaat gebeuren. Hieronder vindt u het ontwerp van de straat. In het voortraject zijn gesprekken geweest met Kleurrijk Wonen, Spar Asperen en het Dorpshuis. Hun wensen zijn waar mogelijk meegenomen. Door de maatregelen rondom het coronavirus was het niet mogelijk om een avond te organiseren voor alle inwoners.

Hieronder krijgt u een impressie van het te maken werk. 

Overzicht foto werk Van Langerakstraat Asperen
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente West Betuwe

Heeft u vragen over het project? Of wilt u meer informatie? Daarvoor kunt u contact opnemen met de gemeente via 0345 - 72 88 00. De collega's van Team realisatie staan u graag te woord.