Vaccinatie

Op donderdag 6 januari 2021 is in Nederland gestart met vaccineren. Het is een belangrijk keerpunt in de strijd tegen het coronavirus. We kunnen het virus nu bestrijden. Zo worden mensen niet of minder ziek. En we verlagen de druk op de zorg. Op deze manier keren we langzaam terug naar ons ‘normale’ leven.

Wanneer bent u aan de beurt?

De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn medewerkers uit de acute zorg in de ziekenhuizen en medewerkers van verpleeghuizen. Daarna medewerkers uit de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning.

In de periode daarna komen er steeds andere doelgroepen aan de beurt. Wie precies wanneer, hangt onder andere af van goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins. Voor iedereen geldt: zodra u aan de beurt bent, krijgt u een uitnodiging. In de uitnodiging staat hoe u dan een afspraak maakt.

Vragen over vaccinatie?

We begrijpen heel goed dat u vragen heeft over coronavaccins, zoals: hoe werkt het vaccin? Is het wel veilig? Is het vaccin getest en effectief? In de video COVID-19 beantwoordt hoogleraar Vaccinologie Cécile van Els deze vragen. Op de website van de Rijksoverheid leest u alle informatie.