Uw dorp of stad

De gemeente West Betuwe bestaat uit 26 kernen. De gemeente wil samen met u werken aan de toekomst van uw kern door kerngericht te werken. Inwoners en verenigingen krijgen ruimte en vertrouwen om zelf initiatieven te ontplooien, waarbij de gemeente ondersteunt daar waar nodig. Met als doel: de kracht uit de samenleving benutten en inwoners prettig laten wonen in een fijne omgeving.

Hiervoor heeft de gemeente gebiedsmakelaars. Zij zijn het aanspreekpunt voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de dorpen en stadjes. Heeft u, of samen met anderen, een idee voor uw dorp of stadje? Inwoners kunnen leefbaarheidsbudget aanvragen bij de gemeente. Per dorp en stadje is er een overzicht van initiatieven die leefbaarheidsbudget kregen om de leefbaarheid en/of sociale samenhang van een kern verbeteren. 

Samen maken we een agenda voor de toekomst voor uw dorp of stadje. Dit noemen we de kernagenda. Hierin worden afspraken en plannen tussen inwoners, verenigingen en de gemeente vastgelegd.