Tuil: afsluiting Graaf Reinaldweg

10 jan 2023
De Graaf Reinaldweg bij Tuil is vanaf 23 januari tot eind april 2023 afgesloten voor al het verkeer.

De afsluiting is nodig voor plaatsing van damwanden naast de provinciale weg. Het is te gevaarlijk om de weg open te houden tijdens de werkzaamheden. Ook is er door de grootte van het materieel geen ruimte om de weg open te stellen. 

Verkeer in de westelijke richting kan gebruik maken van de parallelweg op de dijk. Het verkeer in de oostelijke richting wordt op diverse manieren omgeleid.

Auto- en vrachtverkeer

Lokaal auto- en vrachtverkeer uit Haaften en Hellouw rijdt om via de Marijkestraat en oprit 15 van de A2 bij Geldermalsen. Regionaal verkeer uit Herwijnen en verder naar het westen rijdt via oprit 29 van de A15 bij Leerdam. Omleidingsborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Om (sluip)vrachtverkeer in het centrum van Tuil te weren komen er enkele wegversmallingen.

Bus

De bus rijdt een lokale omleidingsroute rond Tuil. Er is tijdelijk geen bushalte bij de Kortestraat in Tuil richting Waardenburg. De bushalte richting Haaften staat tijdelijk voor de rotonde bij Tuil.

Fietsers

Het fietsverkeer kan tijdens de werkzaamheden gebruik maken van een omleidingsroute door Tuil. Het verkeer over de dijk is eenrichtingsverkeer. Vanwege de veiligheid rijdt het fietsverkeer apart van het autoverkeer. 

Bekijk de omleidingsroutes.