Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op dinsdag 1 december ging de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 voor drie maanden in. Hiermee worden de bestaande coronamaatregelen vastgelegd in wetgeving. De wet vervangt de noodverordeningen. Op 30 november 2020 werd het intrekkingsbesluit vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Het intrekkingsbesluit leest u op de website van de Veiligheidsregio. Dit besluit zorgt ervoor dat de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid vanaf 1 december 2020 vervalt.

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op dinsdag 1 december ging de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 voor drie maanden in. Hiermee worden de bestaande coronamaatregelen vastgelegd in wetgeving. De wet vervangt de noodverordeningen. Op maandag 14 december is er een wijziging ingevoerd ten opzichte van deze Wet. Deze wijziging komt door een verzwaring van de maatregelen. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de tijdelijke wet. Op de volgenden website leest u beide officiële bekendmakingen. Deze zijn naast elkaar van kracht.