Terras tijdelijk uitbreiden? Meld het!

Ziet u kansen om uw terras uit te breiden Meld dit dan bij de gemeente West Betuwe via een formulier.

Met ingang van 1 juni 12.00 uur mag de horeca open. Dat geldt voor zowel binnen als buiten. Wel gelden bepaalde richtlijnen. Deze staan in de noodverordening van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Samenvattend gaat het voor u om het volgende:

  • Vanaf 1 juni 12.00 uur mag de horeca open:
    • Binnen mogen maximaal 30 gasten zijn. Zij hebben vooraf gereserveerd en u heeft voor aankomst telefonisch contact over de gezondheid.
    • Op het terras geldt geen maximum aantal bezoekers. Buiten is geen reservering nodig.
  • Zowel binnen als buiten houdt iedereen onderling 1,5 meter afstand. Alleen mensen uit hetzelfde huishouden hoeven dat niet.
  • Iedereen zit aan een tafel. Er mogen maximaal twee personen aan een tafel zitten. Dat geldt niet voor mensen die uit hetzelfde huishouden komen.
  • De afstand tussen tafels is 1,5 meter, tenzij u tussen de tafels een schot of scherm plaatst.

Kan ik mijn terras uitbreiden?

Door de nieuwe maatregelen kunt u minder gasten ontvangen op uw terras. Sommige ondernemers zien mogelijkheden om het terras tijdelijk uit te breiden. Het college van burgemeester en wethouders heeft een gedoogbesluit genomen. Daarmee zien zij af van handhavend optreden. Dit betekent dat als daar ruimte voor is u het terras tijdelijk ruimer mag opzetten. Maak daar wel vooraf melding van bij de gemeente. Zodra u goedkeuring heeft ontvangen, kunt u het terras tijdelijk uitbreiden.

Hoe maak ik een melding?

Ziet u kansen om uw terras uit te breiden Meld dit dan bij de gemeente West Betuwe via een formulier. U geeft aan wat uw plan is  en voegt u een plattegrond bij van de ruimere opstelling van uw terras. Het van belang dat u dit ook afstemt met uw buren. Een melding regelt u door bijgevoegd formulier in te vullen en op te sturen. Het e-mailadres vindt u op de laatste pagina van het meldingsformulier. U kunt het ook online regelen. Dit doet u via dit formulier: