Start aanleg glasvezelnetwerk UBRivierenland in Neerijnen

22 okt 2020
Start aanleg glasvezel Neerijnen
20 oktober begon de aanleg van het glasvezelnetwerk van Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland in Neerijnen. Wethouder Ed Goossens gaf hiervoor het startsein. West Betuwe is de vijfde gemeente in Regio Rivierenland waar de aanleg is gestart. Het glasvezel zorgt voor supersnel internet in het buitengebied. Het totale project neemt ruim twee jaar in beslag.

De eerste werkzaamheden worden uitgevoerd langs de openbare weg. Vervolgens worden de kabels vanaf de weg naar de woningen gelegd. Kort voordat het werk bij inwoners in de buurt begint, ontvangen zij van Digitale Stad meer informatie en praktische tips in de brievenbus. Daarbij zit ook informatie over hoe zij tijdens het werk omgaan met de coronamaatregelen. 

72 procent aangemeld

Op dit moment heeft bijna 72 procent van de inwoners in de buitengebieden van de zeven gemeenten zich ingeschreven voor een glasvezelverbinding van Digitale Stad. Inwoners in het buitengebied die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dit nog steeds doen via www.digitale-stad.nl/rivierenland. Ook begint er binnenkort een campagne voor inwoners die zich nog niet hebben aangemeld. Zij ontvangen daarover meer informatie op de mat.

Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio is een project van de zeven gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Zij hebben daartoe de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland opgericht. Selecta Infratechniek is de aannemer die het glasvezelnetwerk in opdracht van de zeven gemeenten aanlegt. Digitale Stad gaat het glasvezelnetwerk beheren namens UBRivierenland. Meer informatie: www.ubrivierenland.nl.