Rijbewijs digitaal verlengen

6 sep 2022
Vanaf nu kunt u online uw rijbewijs verlengen en een categorie toevoegen. Dit kan met hulp van de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Wij bieden deze nieuwe digitale service in samenwerking met de RDW. U kunt het rijbewijs daarna thuis laten bezorgen. 

Rechtstreeks aanvragen

Om het rijbewijs online te verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een RDW erkende fotograaf. Deze fotograven zijn verspreid door heel Nederland. Een overzicht hiervan vindt u via de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De fotograaf stuurt de foto digitaal door naar de RDW. Daarna kunt u de verlenging én een uitbreiding van categorieën op het rijbewijs aanvragen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. U heeft hiervoor wel toegang tot de DigiD-app met identiteitscontrole nodig. 

Thuisbezorging

U kunt het rijbewijs laten thuisbezorgen en maakt hiervoor bij de gemeente online een afspraak. Wij bezorgen uw rijbewijs op dinsdag, woensdag of donderdag. En u kiest een dagdeel; van 9.00 tot 12.00 uur of van 14.00 tot 17.00 uur. U heeft uw paspoort of identiteitskaart nodig om uzelf te legitimeren. 

Meer informatie

Wilt u informatie over het aanvragen van uw eerste rijbewijs en wat u moet doen als u het rijbewijs kwijt bent? Kijk dan op de pagina over het rijbewijs.