Reinigen en inspecteren riolering

29 jan 2019
Reinigen en inspecteren rioolputten
In februari 2019 start aannemer Jansen Rioolreiniging met het reinigingen en inspecteren van de hoofdriolering in de gemeente West Betuwe. Voor het beheer en onderhoud is er ongeveer elke 10 jaar is een reiniging en inspectie van de riolering nodig.

Overlast voorkomen

Het reinigen van de rioolstrengen kan stank- of wateroverlast veroorzaken in uw woning. De rioolinspectie veroorzaakt geen overlast. Door luchtdrukverschillen bij het reinigen kunnen de sifons in de woningen leeg gezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woningen en het gemeentelijke riool. Op deze manier kan er rioollucht in uw woning terecht komen. Zodra u de sifons weer vult (toilet doorspoelen en de kranen even laten lopen), zal de rioollucht snel verdwijnen. Om de mogelijke overlast te voorkomen vragen wij u, wanneer de reinigingsvoertuigen van aannemer Jansen Rioolreiniging in uw straat staan, uw toiletdeksel naar beneden te doen en te verzwaren. De reinigings- en inspectievoertuigen staan steeds een korte tijd op dezelfde locatie.

Het verkeer kan enig hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Werkgebied en planning

Het reinigen en inspecteren vind plaats in Meteren (Kalenberg) en Deil. In de andere plaatsen van de gemeente wordt alleen in een beperkt aantal straten de riolering gereinigd en eventueel geinspecteerd.

De werkzaamheden duren circa 8 weken.

Contactpersonen