Reactie op vervolg militaire radartoren Herwijnen

3 jun 2022
Vandaag nam de ministerraad het besluit om de procedure voor het plaatsen van de militaire radartoren in Herwijnen te vervolgen.

Dit is het nieuwsbericht dat op de site van Defensie staat: https://www.defensie.nl/onderwerpen/radarstations/nieuws/2022/06/03/defe...

Informeren betrokkenen

Defensie gaat de inwoners van Herwijnen en overige betrokkenen hierover nader informeren. Dat gebeurt vandaag online en volgende week ligt er een brief op de mat.

Lees de brief van Defensie: Bewonersbrief Herwijnen | Brief | Defensie.nl

Reactie van gemeente

De gemeente reageert met onderstaand statement op het besluit van Defensie:

“Het college van de gemeente West Betuwe is onaangenaam verrast door dit besluit van de ministerraad. We maken ons al jarenlang hard om plaatsing op deze locatie te voorkomen. Dit omdat zowel het college als de gemeenteraad zich zorgen maken over de gezondheidsrisico’s voor inwoners. Dit geldt zowel voor de kern Herwijnen als de directe omgeving van de beoogde radartoren. De locatie aan de Broekgraaf 1 is te dicht bij de bebouwde kom. Deze zorgen zijn niet weggenomen door Defensie. Daarom zijn we enorm teleurgesteld over dit besluit. We gaan alle stukken zorgvuldig bestuderen en ons beraden op vervolgstappen. Alle mogelijkheden om bezwaar te maken, pakken we met beide handen aan.”