Ophemert

Praat en denk mee over bezwaren ontsluitingsweg Tiel

21 juni 2024
Dorpen en stadjes

Op woensdag 26 juni komen inwoners van Ophemert e.o., wethouder Hartman en betrokken ambtenaren van de gemeente bijeen in Ophemert. Om met elkaar het plan van de gemeente Tiel te bespreken om een nieuwe ontsluitingsweg naar de A15 aan te leggen. Een aantal inwoners van Ophemert is hier de dupe van.

Er zijn ook gevolgen voor alle inwoners en bedrijven in Ophemert, maar ook in Est, Varik, Opijnen, Neerijnen en Waardenburg. Er zijn bijvoorbeeld kansen voor een betere doorstroom van verkeer en veiligere fietsroutes. Maar aan de andere kant ook aantasting van het stiltegebied. De avond is met name bedoeld om alle mogelijke kanten te bespreken; alle argumenten op een rij, zowel voor als tegen. Over thema’s zoals verkeer, natuur en over de noodzaak voor een nieuwe weg. 

De gemeente gaat een zienswijze indienen, een officieel bezwaar. Ook inwoners kunnen een zienswijze indienen. Deze avond legt de gemeente uit hoe u als inwoner of anderszins belanghebbende een zienswijze kunt indienen.

De inloop in Huis op Hemert is vanaf 19.00 uur, we starten om 19.30 uur. Het adres is Blankenburgsestraat 3 in Ophemert.