Ontvang voor iedere tegel een gratis plantje!

Plantenactie: Vervang tuintegels door planten

25 maart 2024
Duurzaamheid

Van 28 maart tot en met 11 april is er een plantenactie bij Tuincentrum de Bosrank in Haaften en de Welkoop in Geldermalsen. Lever 5 tegels in en zoek 5 planten uit. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente West Betuwe en is onderdeel van het NK Tegelwippen 2024.

Het NK Tegelwippen 2024

We gaan de strijd met elkaar aan in Rivierenland tijdens het NK Tegelwippen! Wij als gemeente West Betuwe gaan samen met Zaltbommel, Culemborg en Buren meedoen voor de ‘meest gewipte tegels’ trofee. Dit is bedoeld om de omgeving te vergroenen om zo voorbereid te zijn op de toekomst. NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober.

Waarom is vergroenen belangrijk? 

Vergroening speelt een belangrijke rol in de leefbaarheid van dorpen en steden. Groen geeft verkoeling en schaduw in de zomer. Het helpt om wateroverlast te voorkomen. Zorgt voor meer biodiversiteit en voor een betere luchtkwaliteit. Verder zorgt groen voor gezelligheid omdat het mensen aanmoedigt naar buiten te gaan en om samen aan de slag te gaan!

Tegels wippen, hoe zat het ook alweer?

Bent u van plan om (weer) tegels te wippen, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Bekijk de tips & tricks zodat u meteen aan de slag kanexterne-link-icoon!