Ozosnel

Heeft u ook zo genoten van de landelijke aankomst van Sinterklaas? Onze burgemeester liep samen met tien kinderen van lokale fruittelers mee in de stoet langs Sint. Zij brachten hem een pluktrein vol appels uit West Betuwe. 

Deze appels zijn voor speciaal hiervoor omgedoopt tot heuse Ozosnel-appels. Want ze waren allemaal voor het paard van Sinterklaas. Die kan de komende tijd wel wat extra vitamines gebruiken. Natuurlijk hadden we voor Sinterklaas en zijn pieten ook een kistje met deze appels. Iedereen weet nu dat West Betuwe dé fruitgemeente van Nederland is. 

Kleurplaat 

Voor de kinderen is er daarom een leuke kleurplaat gemaakt. Zij willen vast ook zo’n heerlijke Ozosnel-appel proeven. Dat kan! Door hun kleurplaat in te leveren op een van de volgende locaties:

  • Gemeentehuis: Van Dam van Isseltweg 4 in Geldermalsen (maandag tot en met donderdag 8.30 - 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur)
  • De Fruitladder: Blankertseweg 15 in Meteren
  • De Fruitboertjes: Burensedijk 19A in Buurmalsen

Op deze locaties staat een kist vol Ozosnel-appels als bedankje. Daar mogen de kinderen een appeltje uit pakken. Om thuis in hun schoen te doen voor het paard. Of om lekker zelf op te smikkelen. Een gezonde beloning dus!

Download de kleurplaat

 


 
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente West Betuwe