Oranje Fonds Collecte 2019

20 mrt 2019
oranjefonds_517858.jpg
Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in de gemeente West Betuwe uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. Van de opbrengst mag u 50% aan een eigen doelstelling besteden. Nieuw dit jaar is dat u ook online kan collecteren. Een mooie kans om de opbrengst te vergroten.

Wees er op tijd bij, want er zijn nog maar 16 collectegebieden beschikbaar in West Betuwe voor de Oranje Fonds collecteweek van 11 t/m 15 juni. Een collectegebied claimen doet u via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn en uiterlijk tot 1 april.

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo worden alle opbrengsten lokaal besteed. Bijvoorbeeld aan projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk aan Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.