Oproep: blijf thuis dit paasweekend

10 apr 2020
De gemeente West Betuwe staat in bloei. Veel inwoners en recreanten willen een tocht maken langs de boomgaarden. De gemeente roept iedereen op thuis te blijven dit paasweekend. De wegen van deze bloesemroutes zijn op veel locaties te smal. De gemeente sluit een aantal locaties voor gemotoriseerd en fietsverkeer. Alleen samen zijn we sterk tegen corona.

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft in overleg met de gemeenten besloten diverse wegen te sluiten. De afsluiting geldt op zondag 12 en maandag 13 april tussen 8.00 en 20.00 uur. In de gemeente West Betuwe gaat het om de volgende locaties:

  • Heukelum: Appeldijk tussen de Koornwaard en de oude kern
  • Acquoy: Lingedijk tussen de Achterweg en Nieuwesteeg
  • Rhenoy: Lingedijk tussen de Middenstraat en Dorpsstraat
  • Rumpt: Dorpsdijk tussen de Raadsteeg en Veerweg
  • Beesd: Notendijk bij de Mariënwaerdt

Het is daar niet mogelijk voldoende afstand te houden. De gemeente plaatst op deze locaties hekken en borden. De wegen zijn gesloten voor gemotoriseerd en fietsverkeer. De BOA’s en de politie houden dit weekend de situatie in de gaten. Waar nodig treden zij handhavend op.

Langs de Waal

De dijken langs de Waal blijven open. Daar is namelijk voldoende ruimte voor alle weggebruikers om elkaar te passeren. We hebben veel klachten ontvangen over met name de motorrijders op de dijken. Dit is een jaarlijks terugkerend geluid en heeft niet te maken met de coronacrisis. Het afsluiten van deze dijken kan bovendien leiden tot problemen in de dorpen. Daar waar de wegen juist smaller zijn en de overlast voor omwonenden groter.

Oproep burgemeester

Om te benadrukken niet naar West Betuwe te komen dit weekend heeft burgemeester Servaas Stoop een vlog gemaakt. Deze staat op de website van de gemeente: www.westbetuwe.nl/berichten-van-de-burgemeester.

Kaart gemeente West Betuwe met afgesloten dijken
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente West Betuwe