Oeverzone Linge in Geldermalsen

De gemeente vernieuwt de jachthaven in Geldermalsen en richt het Lingepark en een deel van Heemtuin aan de Koppelsedijk anders in. Dat zorgt voor een verbinding tussen het centrum en de Linge. De eerste werkzaamheden begonnen in oktober 2020. Begin 2022 is de nieuwe inrichting klaar.

Jachthaven voor publiek toegankelijk

De aanwezigheid van de Linge is in het centrum van Geldermalsen nu nog grotendeels onzichtbaar. Herinrichting van het oevergebied gaat hier verandering in brengen. De rivier wordt meer zichtbaar en voelbaar. De jachthaven is nu nog voor het publiek gesloten. In de nieuwe situatie krijgt de jachthaven een andere indeling. De botensteigers worden op andere plaatsen met de oever verbonden. De jachthaven wordt vanuit het Lingepark en Achter ’t Veer zichtbaar en de oevers worden aan deze zijden toegankelijk. Alleen aan de kant van de Heemtuin blijft er eigen terrein voor de watersportvereniging. Op dat terrein komt een nieuw clubgebouw. Het oude pand gaat plat. 

bovenaanzicht Jachthaven Lingeoever Geldermalsen
Auteur: 
Gemeente West Betuwe
Licentie: 
Copyright

Wandelboulevard

Aan de zijde van Achter ’t Veer komt een zogenaamde ‘wandelboulevard’ met bankjes, groen en een fietsroute richting Heemtuin. Het Lingepark krijgt meer het karakter van een stadspark. Er ontstaat meer openheid en breed pad. Dit pad krijgt een directe zichtlijn vanaf de Kerkstraat tot de Linge. Hierdoor wordt het park aantrekkelijker voor inwoners en bezoeker. Ook is er dan meer ruimte voor evenementen.

Boulevard jachthavengebied Geldermalsen
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente West Betuwe

Horeca

Op het snijpunt tussen boulevard, Lingepark en het centrum zijn plannen voor een nieuwe horecagelegenheid. Dit komt op de plaats van het oude gebouw van de watersportvereniging. Vanaf het terras is er straks uitzicht op de jachthaven en het park. De gemeente zocht onlangs een ambitieuze ondernemer die op deze plek een horecagelegenheid wil bouwen en exploiteren. De winnaar is lokale ondernemer Christian van de Veerdonk. Hij gaat zijn plan verder uitwerken. Lees meer over zijn plannen

Plannen

Op 16 juli 2019 presenteerde de gemeente, in samenwerking met de Watersportvereniging Achter ’t Veer, de plannen voor de herinrichting van het gehele gebied. De voorbereidingen zijn daarna verder gegaan. Ook is het bestemmingsplan inmiddels door de gemeenteraad vastgesteld. 

Nieuws over het project

Voor de nieuwe inrichting moet er een hoop gebeuren. Hieronder vindt u diverse nieuwsbericht over het project.