Nieuwsoverzicht

Zonneconsulent voor bedrijven in West Betuwe

Bedrijven die nadenken over zonnepanelen op het dak van hun bedrijfspand, kunnen nu gebruik maken van een gratis advies van een zonneconsulent: de Energieblij Adviseur. De gemeente wil bedrijven stimuleren om werk te maken van een zonnedak. Daarvoor werkt de gemeente West Betuwe samen met Energie Samen Rivierenland.
Twee mannen bij zonnepaneel
Lees meer

Werkzaamheden bij Tricht

In en rondom Tricht zijn al ruime tijd werkzaamheden. Het brengt soms verkeersoverlast met zich mee. De komende periode werken het Waterschap Rivierenland, ProRail en de provincie Gelderland aan verschillende projecten bij het dorp.
Lees meer

Participatie

Wat vindt u van de manier waarop de gemeente West Betuwe besluiten neemt en beleid maakt? Vindt u dat inwoners voldoende kunnen meedenken, meebeslissen of zelfs meewerken als zij dat willen? Inwoners zijn van harte uitgenodigd hun mening voor het nieuwe participatiebeleid te geven via een vragenlijst.
Participatiebijeenkomst subsidiebeleid in dorpshuis Tuil maart 2020. Voor de corona pandemie
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor 13 inwoners West Betuwe

Vanochtend heeft burgemeester Servaas Stoop dertien inwoners van West Betuwe gebeld. Hij verraste ze met de heugelijke mededeling dat zij een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De uitreiking is vanmiddag en morgen op een unieke plek in West Betuwe: Kasteel Neerijnen.
burgemeester belt ontvanger Koninklijke onderscheiding
Lees meer

Vlaggen in Nederland

Op welke dagen wordt in Nederland gevlagd? Mag ik de vlag ook op andere dagen hijsen? Wanneer mag de oranje wimpel eraan? Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. Wel zijn er gebruiken en is er een vlaginstructie die u kunt volgen.
Nederlandse vlag
Lees meer

Bloem bij oorlogsmonument

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op een bloem bij een oorlogsmonument te leggen. Koop een bloem bij uw lokale bloemist en leg deze bij een oorlogsmonument bij uw in de buurt.
klaproos
Lees meer

Beperkte stijging afvalstoffenheffing 2022

Het Dagelijks Bestuur van Avri heeft de begroting voor 2022 voorgelegd aan de gemeenteraden van de acht deelnemende Avri-gemeenten. Voor komend jaar stelt zij voor de afvalstoffenheffing vast te stellen op een gemiddeld tarief van 311 euro per huishouden. Het Dagelijks Bestuur stelt voor het tarief voor het aanbieden van elke 30 liter restafvalzak te handhaven op 1 euro.
Logo Avri
Lees meer

West Betuwe daagt Tiel uit voor NK Tegelwippen

De gemeente West Betuwe neemt het in de tweede editie van het NK Tegelwippen op tegen de gemeente Tiel. Doel is meer tegels uit de gemeente te halen en West Betuwe zo nog groener te maken. En om te winnen van de gemeente Tiel uiteraard.
NK Tegelwippen
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 3
Abonneren op RSS-feed