Nieuwsoverzicht

Ridders van Gelre in West Betuwe

Op zaterdag 22 februari tussen 10.00 en 12.00 uur vindt in het kasteel in Neerijnen de zogenaamde Gelre-dag plaats. Voorafgaand (tussen 8.15 en 9.15 uur) wordt het radioprogramma Ridders van Gelre van Omroep Gelderland uitgezonden. In het programma wordt het gebouw (en zijn omgeving) aan de hand van interviews onder de aandacht gebracht.
Ridders van Gelre
Lees meer

Leefbaarheidsbudget stijgt naar 10.000 euro per kern

Sinds vorig jaar kunnen inwoners van alle 26 kernen leefbaarheidsbudget aanvragen bij de gemeente West Betuwe. In 2019 hebben ruim 100 initiatieven een bijdrage ontvangen uit het leefbaarheidsbudget. In 2020 is 3.100 euro extra budget per kern beschikbaar.
Enspijk bloemrijk Leefbaarheidsinitiatief
Lees meer

West Betuwe zoekt architect

Deze week publiceren we de offerteaanvraag voor een architect. De architect gaat aan de slag met het verbouw- en aanbouwontwerp van het gemeentehuis.
Lees meer

Praat en denk mee over het groen in West Betuwe

De gemeente West Betuwe werkt aan de harmonisatie van het groenbeleid. Na de gemeentelijke herindeling wordt het groenbeleid en -beheer op één lijn gebracht. Op 22 januari is er om 19.30 uur een informatieavond in het gemeentehuis aan de Kuipershof 2 in Geldermalsen. Inwoners zijn van harte welkom!
Avond Groenbeleid
Lees meer

Aanleg glasvezelnetwerk in Rivierenland van start

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio Rivierenland gaat beginnen. De zeven betrokken gemeenten zijn Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Maandag 6 januari 2020 is de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBRivierenland) opgericht. Nu dit een feit is en de contracten zijn getekend, kan er gestart worden met de aanleg. Dat gebeurde maandagochtend 13 januari met de plaatsing van het eerste POP-station (hoofdverdeelstation) in Altforst, gemeente West Maas en Waal.
Aanleg glasvezel van start
Lees meer

Openingstijden gemeentehuis wijzigen en steunpunten sluiten

Vanaf 1 januari 2020 wijzigen de openingstijden. Dit jaar gingen we van start met ruime openingstijden van het gemeentehuis. Veel inwoners maken gebruik van de ruimere avondopenstelling op dinsdag- en donderdag. Dit zijn de momenten buiten de normale werktijden. De vrijdagmiddag zijn we ook open, alleen maken inwoners daar weinig gebruik van. Daarom is besloten om het gemeentehuis vanaf januari te sluiten op vrijdagmiddag.
Openingstijden aangepast feestdagen
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 3
Abonneren op RSS-feed