Nieuwsoverzicht

Veilig Verkeer Nederland zoekt verkeersouders in West Betuwe

Veilig Verkeer Nederland (VVN) werkt in het hele land aan verkeersveiligheid rond basisscholen. Dit doen ze samen met verkeersouders. Ook in de gemeente West Betuwe. Op dit moment zijn er bij 16 van de 35 scholen in de gemeente verkeersouders actief. VVN zoekt nieuwe verkeersouders, zodat de kinderen op deze en andere basisscholen veiliger naar school kunnen gaan.
Verkeersouders
Lees meer

Nieuw systeem meldingen openbare ruimte in West Betuwe

Omgevallen boom of kapotte lantaarnpaal melden bij de gemeente? Vanaf 1 december hebben we een andere systeem. Melden blijft mogelijk via 0345 – 72 88 02 of onze website. Van half december kan dat tevens via de Avri-app. Deze is dan beschikbaar in de Google Play Store of App Store. De oude app MijnGemeente kunt u per 1 december van uw telefoon verwijderen.
logo gemeente West Betuwe
Lees meer

Voorzitter gezocht

De Adviesraad sociaal domein zoekt een onafhankelijk voorzitter. Ligt jouw hart bij de inwoners van West Betuwe die een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Ben je actief betrokken bij de samenleving van West Betuwe? En wil je het college van burgemeester & wethouders adviseren over het beleid van het sociaal domein? Dan zoeken wij jou!
Lees meer

Leden gezocht

Ligt jouw hart bij de inwoners van West Betuwe die een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Ben je actief betrokken bij de samenleving van West Betuwe?
Lees meer

Beheer van wegen en groen in West Betuwe

West Betuwe is een uitgestrekte gemeente. We hebben te maken met veel groen en wegen. Dat vraagt om beheer en onderhoud. Veel wegen van de gemeente zijn versleten. Tot en met 2025 steken we een groot bedrag in het wegennet. Voor groen investeren we juist in efficiënter onderhoud. We richten dat beter in en kijken hoe we groen slim kunnen vervangen. Zo besparen we op dat onderdeel geld. De huidige aanpak zetten we voort op een efficiënte en eenvoudige manier.
Lees meer

Vernieuwen paden begraafplaatsen Acquoy, Enspijk en Tuil

Op veel begraafplaatsen zijn de paden voorzien van grind. Dit is niet voor iedereen goed begaanbaar. Tevens zorgt het voor veel onderhoud. De gemeente vernieuwt daarom de paden. In eerste instantie gaat het om de begraafplaatsen in Acquoy (Achterweg), Enspijk (Beemd) en Tuil (Haarstraat). Tijdens de werkzaamheden blijven de begraafplaatsen open. We starten in de week van 16 november in Acquoy.
Grind begraafplaatsen
Lees meer

Tweede steunronde voor maatschappelijke organisaties

De gemeente heeft sinds maart van dit jaar een compensatieregeling. De regeling is voor maatschappelijk organisaties die door het coronavirus financieel in de problemen komen. Non-profit organisaties, zoals dorpshuizen, sportverenigingen, het culturele verenigingsleven, bibliotheken en musea komen in aanmerking. De regeling is verlengd tot 31 december 2020.
Appels
Lees meer

Begroting West Betuwe 2021: nu investeren houdt gezond

De gemeente West Betuwe heeft het komend jaar een financieel gezonde positie. De begroting laat zien dat de inkomsten en uitgaven in balans zijn. Toch heeft het college zorgen over de toekomst. Daarom gebruikt het college 2021 om flink te investeren.
Lees meer

Start aanleg glasvezelnetwerk UBRivierenland in Neerijnen

20 oktober begon de aanleg van het glasvezelnetwerk van Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland in Neerijnen. Wethouder Ed Goossens gaf hiervoor het startsein. West Betuwe is de vijfde gemeente in Regio Rivierenland waar de aanleg is gestart. Het glasvezel zorgt voor supersnel internet in het buitengebied. Het totale project neemt ruim twee jaar in beslag.
Start aanleg glasvezel Neerijnen
Lees meer

Basisscholen West Betuwe ruimen zwerfafval op

Zwerfafval hoort niet in de natuur. Basisscholen in de gemeente West Betuwe ruimden daarom dit afval op. In totaal gingen negen scholen in diverse kernen aan de slag. Het resultaat mag er zijn: honderden volle zakken zwerfafval. De gemeente bedankt alle kinderen voor hun inzet!
Opruimactie scholen
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 7
Abonneren op RSS-feed