Nieuwsoverzicht

Kansrijke Start voor jonge gezinnen

Op 13 september zette vijftien zorgorganisaties in West Betuwe hun handtekening onder de samenwerking voor een Kansrijke Start. Dit samenwerkingsverband zet zich de komende jaren in om kinderen een goede start in het leven te geven. Dit betekent dat aanstaande ouders en jonge gezinnen op veel gebieden hulp kunnen krijgen.
Lees meer

Verkeersveiligheidscampagne ‘Zie je! We kunnen goed overweg’

In de oogstperiode rijden veel grote landbouwvoertuigen op de weg. Ook waar scholieren zelfstandig van en naar school fietsen. Daarbij ontstaan soms gevoelsmatig onveilige situaties. Om verkeersveilig gedrag te stimuleren, start Regio Rivierenland eind september in de gemeenten Buren en West Betuwe met de campagne ‘Zie je! We kunnen goed overweg.’
Verkeersveiligheidscampagne ‘Zie je! We kunnen goed overweg’
Lees meer

Gemeenteraden Rivierenland aan zet na onderzoeksrapportage financiële tekorten stortplaats Avri

Het onderzoeksbureau Necker van Naem presenteert op 13 september 2021 het onderzoeksrapport aan de raadsleden uit Rivierenland over het financiële tekort bij de overdracht van stortplaats Avri aan de provincie Gelderland. Dit onderzoek is gestart op initiatief van de acht gemeenteraden in Rivierenland (Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel).
Lees meer

Werkzaamheden Nieuwe Zuiderlingedijk en Gragtdijk in Heukelum

In Heukelum gaat de gemeente aan de slag met twee projecten. Het gaat om de Gragtdijk en de Nieuwe Zuiderlingedijk. De klus aan de dijk loopt vertraging op. Daardoor voeren we de Gragtdijk eerder uit. Eind van dit jaar gaat daar de schop in de grond. De Nieuwe Zuiderlingedijk volgt in het voorjaar van 2022.
De Gragtdijk in Heukelum
Lees meer

Openmonumentendag in West Betuwe

Op 11 en 12 september 2021 is het Open Monumentendag. In West Betuwe openen 27 monumenten hun deuren voor publiek. Monumentale kerkjes, molens, forten en andere karakteristieke gebouwen nemen bezoekers mee in de geschiedenis tussen de dorpen en stadjes in West Betuwe.
Lees meer

Afsluiting spoorwegovergang Waardenburg

Vanaf 20 augustus is de spoorwegovergang in de Waalbandijk in Waardenburg afgesloten voor alle verkeer. ProRail bouwt de overweg om tot een toegang naar het spoor. Aannemersbedrijf Van Mouwrik uit Waardenburg gaat een nieuw fietspad onder de bruggen aanleggen. Die werkzaamheden starten later dit jaar.
Lees meer

Een Canon voor West Betuwe Helpt u de werkgroep mee?

De historische verenigingen uit onze gemeente werken aan een Canon van West Betuwe. Deze canon bestaat uit ongeveer 50 verhalen over de geschiedenis en cultuur van West Betuwe. Dit gebeurt aan de hand van afbeeldingen en foto’s. Helpt u de werkgroep mee?
Lees meer

Denk mee over de jaarwisseling

De gemeente bereidt zich samen met politie, brandweer en jeugd- en jongerenwerk voor op de komende jaarwisseling. We willen de jaarwisseling rustig, veilig én gezellig laten verlopen. Dat kunnen we niet alleen. We roepen de inwoners van Beesd en Waardenburg op om mee te denken.
Gesprek over jaarwisseling
Lees meer

Steun voor maatschappelijke organisaties opnieuw verlengd

De gemeente West Betuwe heeft voor de vierde keer de compensatieregeling voor maatschappelijke organisaties verlengd. De verlenging duurt tot en met 31 december 2021. Deze regeling geldt voor non-profit organisaties met een maatschappelijk doel in West Betuwe. En financieel in de problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 3
Abonneren op RSS-feed