Nieuwsoverzicht

Een Canon voor West Betuwe Helpt u de werkgroep mee?

De historische verenigingen uit onze gemeente werken aan een Canon van West Betuwe. Deze canon bestaat uit ongeveer 50 verhalen over de geschiedenis en cultuur van West Betuwe. Dit gebeurt aan de hand van afbeeldingen en foto’s. Helpt u de werkgroep mee?
Lees meer

Waarschuwing: advertentie verkoop

Op dit moment geeft de gemeente West Betuwe geen nieuwe gemeentegids uit. Als wij dat wel doen dan vermelden wij dat op www.westbetuwe.nl en op de gemeentepagina in het huis-aan-huisblad.
Lees meer

Denk mee over de jaarwisseling

De gemeente bereidt zich samen met politie, brandweer en jeugd- en jongerenwerk voor op de komende jaarwisseling. We willen de jaarwisseling rustig, veilig én gezellig laten verlopen. Dat kunnen we niet alleen. We roepen de inwoners van Beesd en Waardenburg op om mee te denken.
Gesprek over jaarwisseling
Lees meer

Plan voor windmolens en zonnevelden in Rivierenland vastgesteld

Er is duidelijkheid over de opwek van duurzame energie via zonnevelden en windmolens. De gemeenten uit het Rivierenland, Waterschap Rivierenland en Provincie Gelderland keurden de Regionale Energie Strategie (RES) goed. Dit plan stelden inwoners, maatschappelijke organisaties en andere betrokken partijen samen op.
Logo van de RES
Lees meer

Nieuwe gemeentewerf en steunpunt provincie stap dichterbij

West Betuwe en de provincie Gelderland werken aan een gezamenlijke werf en steunpunt in het buitengebied van Rumpt. Zowel de gemeenteraad en Provinciale Staten van Gelderland hebben budget beschikbaar gesteld. Daarmee komt de gezamenlijke nieuwbouw op de bestaande locatie van het provinciaal steunpunt een stap dichterbij.
Lees meer

Steun voor maatschappelijke organisaties opnieuw verlengd

De gemeente West Betuwe heeft voor de vierde keer de compensatieregeling voor maatschappelijke organisaties verlengd. De verlenging duurt tot en met 31 december 2021. Deze regeling geldt voor non-profit organisaties met een maatschappelijk doel in West Betuwe. En financieel in de problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.
Lees meer

Speciale munt voor veteranen

Afgelopen zaterdag was het Veteranendag. Een dag waarop de gemeente normaal gesproken een bijeenkomst organiseert voor veteranen uit West Betuwe. In plaats daarvan heeft de burgemeester hen een brief gestuurd. Bij deze brief zat een speciale West Betuwse veteranenmunt. Een klein symbool met een grote betekenis. Een blijk van waardering en dank voor hun inzet voor vrede en veiligheid.
Lees meer

Impuls voor speeltuinen in West Betuwe

Gemeente West Betuwe geeft de komende 1,5 jaar een impuls aan de speelruimten in de 26 kernen. Zoals in het beleid is vastgelegd, heeft iedere kern eind 2022 tenminste een centrale speelplek. Dit is een toegankelijke, uitdagende en veilige plek voor iedereen, van jong tot oud. Een plek waar plezier, ontmoeten en bewegen centraal staat. En die bijdraagt aan de verbondenheid en leefbaarheid in de kernen. Sommige kernen behouden naast een centrale speelplek ook nog een (kleine) steunspeelplek en/of groene speelruimte zonder speeltoestellen.
Lees meer

Blijf fit met de Springtouwchallenge

Op woensdag 9 juni overhandigde wethouder Ton van Maanen een dertien meter lang springtouw aan OBS De Bloeiende Betuwe. Dit was het startsein voor de Springtouwchallenge. Deze vindt plaats in de Week Voor De Gezonde Jeugd van 7 tot 11 juni.
De jongste en oudste leerlingen van OBS De Bloeiende Betuwe nemen de uitdaging aan.
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 2
Abonneren op RSS-feed