Nieuwsoverzicht

Platform West Betuwe helpt

Sommige inwoners komen in de problemen door de maatregelen rondom het coronavirus. In de gemeente West Betuwe ontstaan er allerlei initiatieven om elkaar te helpen. Welzijn West Betuwe en de gebiedsmakelaars van de gemeente hebben de informatie gebundeld.
West Betuwe Helpt
Lees meer

Denk digitaal mee over verkeersproblemen Waardenburg en A2

De A2 tussen knooppunten Deil en Vught is druk. Daar hebben diverse dorpen in West Betuwe last van. Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, zijn maatregelen nodig op de snelweg en in Waardenburg. De geplande avond in dorpshuis De Koeldert werd afgelast vanwege het coronavirus. We willen toch de plannen toelichten en met inwoners in gesprek gaan. Daarom zijn op maandag 30 maart twee digitale informatiesessies.
Inloopavond Waardenburg
Lees meer

Extra geld voor cultuur en kunst in West Betuwe

Van 2020 tot en met 2023 komt er extra geld beschikbaar voor cultuur en kunst in de gemeente West Betuwe. Het gaat om maximaal 50.000 euro per jaar bovenop het bestaande budget. Dit staat in de kadernota Cultuur en Kunst waarmee de raad in maart 2020 heeft ingestemd.
Lees meer

Buurtbus rijdt niet tot 4 april

De komende weken rijden er geen buurtbussen. Dit in verband met de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Dat hebben Buurtbus West Betuwe en Arriva gisteravond besloten. De maatregel geldt tot 4 april.
Lees meer

Ruimteatelier Regionale Energie Strategie afgelast

Gemeente West Betuwe is volop bezig met de energietransitie. Binnen de Regio Rivierenland maken we daarvoor een Regionale Energiestrategie (RES). Dat doen we samen met de ander zeven gemeenten in de regio. Daarin staat hoe wij met elkaar duurzame energie gaan opwekken. Door de maatregelen rondom het coronavirus is de bijeenkomst van 26 maart afgelast.
110320 RES
Lees meer

Opfriscursus verkeerskennis

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Er zijn nieuwe verkeersregels en andere vervoers-middelen. Ook zijn veel verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk aan kruispunten, spitsstroken en nieuwe belijningen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente West Betuwe.
110320 Opfriscursus
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 4
Abonneren op RSS-feed