Nieuwsoverzicht

Ozosnel is jarig

Op 19 november is Ozosnel jarig. Voor de kinderen uit West Betuwe is er daarom een leuke kleurplaat. Zij willen vast ook zo’n heerlijke Ozosnel-appel proeven. Dat kan! Download de kleurplaat en lever deze in.
Lees meer

Volgende fase project Lingeoever in Geldermalsen

De Lingeoever in Geldermalsen gaat op de schop. We vernieuwen de jachthaven en richten het Lingepark en een deel van Heemtuin aan de Koppelsedijk anders in. Zo maken we een verbinding tussen het centrum en de Linge. Er ontstaat een levendige plek langs de rivier.
Lees meer

Kansrijke Start voor jonge gezinnen

Op 13 september zette vijftien zorgorganisaties in West Betuwe hun handtekening onder de samenwerking voor een Kansrijke Start. Dit samenwerkingsverband zet zich de komende jaren in om kinderen een goede start in het leven te geven. Dit betekent dat aanstaande ouders en jonge gezinnen op veel gebieden hulp kunnen krijgen.
bijeenkomst zorgorganisaties
Lees meer

Gemeenteraden Rivierenland aan zet na onderzoeksrapportage financiële tekorten stortplaats Avri

Het onderzoeksbureau Necker van Naem presenteert op 13 september 2021 het onderzoeksrapport aan de raadsleden uit Rivierenland over het financiële tekort bij de overdracht van stortplaats Avri aan de provincie Gelderland. Dit onderzoek is gestart op initiatief van de acht gemeenteraden in Rivierenland (Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel).
logo gemeenteraad West Betuwe
Lees meer

Openmonumentendag in West Betuwe

Op 11 en 12 september 2021 is het Open Monumentendag. In West Betuwe openen 27 monumenten hun deuren voor publiek. Monumentale kerkjes, molens, forten en andere karakteristieke gebouwen nemen bezoekers mee in de geschiedenis tussen de dorpen en stadjes in West Betuwe.
Lees meer

Afsluiting spoorwegovergang Waardenburg

Vanaf 20 augustus is de spoorwegovergang in de Waalbandijk in Waardenburg afgesloten voor alle verkeer. ProRail bouwt de overweg om tot een toegang naar het spoor. Aannemersbedrijf Van Mouwrik uit Waardenburg gaat een nieuw fietspad onder de bruggen aanleggen. Die werkzaamheden starten later dit jaar.
Spoorweg Waardenburg
Lees meer

Een Canon voor West Betuwe Helpt u de werkgroep mee?

De historische verenigingen uit onze gemeente werken aan een Canon van West Betuwe. Deze canon bestaat uit ongeveer 50 verhalen over de geschiedenis en cultuur van West Betuwe. Dit gebeurt aan de hand van afbeeldingen en foto’s. Helpt u de werkgroep mee?
Lees meer

Steun voor maatschappelijke organisaties opnieuw verlengd

De gemeente West Betuwe heeft voor de vierde keer de compensatieregeling voor maatschappelijke organisaties verlengd. De verlenging duurt tot en met 31 december 2021. Deze regeling geldt voor non-profit organisaties met een maatschappelijk doel in West Betuwe. En financieel in de problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.
portemonnee met kleingeld
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 2
Abonneren op RSS-feed