Nieuwsoverzicht

Lintjesregen

Tijdens de zogenaamde Algemene Gelegenheid oftewel de Lintjesregen zijn maar liefst 15 inwoners van West Betuwe in het zonnetje gezet en verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Harry Keereweer speldde 14 maal de versierselen op die horen bij Lid in de Orde van Oranje Nassau en één keer die van Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Lees meer

Kappen van bomen

Maar liefst 39.348 bomen heeft de gemeente West Betuwe in eigendom en daar dus ook de zorg voor. Veelal gaat het om essen, populieren en wilgen. Regelmatig sterven bomen van ouderdom of worden minder vitaal als gevolg van ziekte.
Lees meer

Voorkomen en bestrijden eikenprocessierups

De eikenprocessierups wordt steeds meer een plaag. Ondanks dat er in West Betuwe relatief weinig eiken staan, komt de plaag ook hier voor De bomen zelf ondervinden er weinig last van, hooguit dat de toppen worden kaalgevreten. Alleen bij een hele grote plaag kan de conditie van een boom achteruit gaan. Vervelender is de overlast voor de mens. Aanraking met de brandharen van de rups kan leiden tot jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of luchtwegen of andere allergische reacties. Vandaar dat de gemeente inzet op bestrijding.
Lees meer

Water in het Lingebos bij Spijk niet vervuild

Zoals eerder gecommuniceerd is het oppervlaktewater tussen de snelweg A15 en het Lingebos bij Spijk vervuild. Uit metingen van het Waterschap Rivierenland blijkt dat het water in het Lingebos niet is vervuild. Dit water staat ook niet in verbinding met het vervuilde gebied.
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 2
Abonneren op RSS-feed