Nieuwsoverzicht

Woninginbraakcijfers juli 2019

Drie woninginbraken en twee pogingen daartoe. Dat was helaas het geval in de maand juli binnen de gemeente West Betuwe. In Est (Dorpsstraat), Tricht (Lingedijk) en Beesd (Huizekamplaan) werd in vrijstaande woningen ingebroken. Gelukkig tevergeefs hebben inbrekers geprobeerd hun slag te slaan in Geldermalsen (appartement Rijnstraat) en Neerijnen (woning Van Pallandtweg).
Lees meer

Blauwalg in de Steenvliet

In de Steenvliet in Geldermalsen is blauwalg geconstateerd. Zwemmen in het water raadt de gemeente West Betuwe sterk af. Dat geldt ook voor dieren. Op de locatie worden waarschuwingsborden geplaatst. Wilt u weten waar u kunt zwemmen in veilig en schoon water? Kijk voor meer informatie op www.zwemwater.nl.
Steenvliet
Lees meer

Geldermalsen - winkelstraat weer autoluw

Met ingang van 6 augustus is de Geldersestraat in Geldermalsen weer autoluw. De winkelstraat in het centrum van het dorp is een voetgangersgebied waar laden en lossen binnen bepaalde tijden is toegestaan. Buiten deze tijden om wordt de straat afgesloten.
Lees meer

Zonnepanelen op Het Klokhuis in Beesd

Het dak van dorpshuis Het Klokhuis in Beesd wekt sinds vorige week stroom op. De gemeente West Betuwe legde 138 zonnepanelen op het dak. Dat zorgt voor de opwekking van een hoop stroom. De komende jaren investeren we vaker in dit soort initiatieven. Ook betrekken we inwoners en bedrijven en stimuleren wij ze om een steentje bij te dragen.
Zonnepanelen Het Klokhuis Beesd
Lees meer

Vervolgproces militaire radartoren Defensie in Herwijnen

Het ministerie van Defensie wil in Herwijnen een militaire radartoren plaatsen. Defensie wil dit vanwege het nationale veiligheidsbelang. Eerder stak de raad van Lingewaal een stokje voor dit plan. Het ministerie heeft laten weten de radartoren toch te willen plaatsen. Het college van West Betuwe heeft aangegeven hier niet achter te staan. Het college volgt het standpunt van de raad van Lingewaal.
Lees meer

Vertrouwen in komst nieuwe school in De Plantage

De gemeente West Betuwe werkt met het Fluvium Openbaar Onderwijs aan de komst van een nieuwe school in De Plantage. Eerder is niet gelukt een partij te vinden om dit schoolgebouw te bouwen. Het college geeft dit project een nieuwe impuls.
Logo West Betuwe
Lees meer

Kappen van bomen

Maar liefst 39.348 bomen heeft de gemeente West Betuwe in eigendom en daar dus ook de zorg voor. Veelal gaat het om essen, populieren en wilgen. Regelmatig sterven bomen van ouderdom of worden minder vitaal als gevolg van ziekte.
Lees meer

Voorkomen en bestrijden eikenprocessierups

De eikenprocessierups wordt steeds meer een plaag. Ondanks dat er in West Betuwe relatief weinig eiken staan, komt de plaag ook hier voor De bomen zelf ondervinden er weinig last van, hooguit dat de toppen worden kaalgevreten. Alleen bij een hele grote plaag kan de conditie van een boom achteruit gaan. Vervelender is de overlast voor de mens. Aanraking met de brandharen van de rups kan leiden tot jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of luchtwegen of andere allergische reacties. Vandaar dat de gemeente inzet op bestrijding.
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 2
Abonneren op RSS-feed