Nieuwsoverzicht

Water in het Lingebos bij Spijk niet vervuild

Zoals eerder gecommuniceerd is het oppervlaktewater tussen de snelweg A15 en het Lingebos bij Spijk vervuild. Uit metingen van het Waterschap Rivierenland blijkt dat het water in het Lingebos niet is vervuild. Dit water staat ook niet in verbinding met het vervuilde gebied.
Lees meer

Nieuwe scanner in als wapen tegen identiteitsfraude

De publieksbalies in het gemeentehuis zijn sinds kort uitgerust met scanners. Daarmee kan de gemeente misbruik van persoonsgegevens (identiteitsfraude) op een snelle en klantvriendelijke manier opsporen. Met deze scanners wordt identificatie een stuk eenvoudiger en sneller. Dat scheelt wachttijd voor u. Ook kunnen kwaadwillende personen moeilijker frauderen.
Lees meer

Oranje Fonds Collecte 2019

Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in de gemeente West Betuwe uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. Van de opbrengst mag u 50% aan een eigen doelstelling besteden. Nieuw dit jaar is dat u ook online kan collecteren. Een mooie kans om de opbrengst te vergroten.
Lees meer

Brandweerzorg in uw regio

In onze gemeente beschikken we over goede brandweerzorg. De brandweerprofessionals - veelal vrijwilligers - zijn goed opgeleid en geoefend. Voor woningen geldt een opkomsttijd van acht minuten. Dit betekent dat de brandweer vanaf de 112-melding tot en met het ter plaatse komen acht minuten de tijd heeft. In een aantal dorpen in West Betuwe wordt deze normtijd niet altijd gehaald. Het gaat hier om de volgende dorpen: Spijk, Vuren, Deil, Tricht, Enspijk, Est, Opijnen, Heesselt, Haaften en Hellouw.
Lees meer
Abonneren op RSS-feed