Nieuwsoverzicht

Praat en denk mee over het groen in West Betuwe

De gemeente West Betuwe werkt aan de harmonisatie van het groenbeleid. Na de gemeentelijke herindeling wordt het groenbeleid en -beheer op één lijn gebracht. Op 22 januari is er om 19.30 uur een informatieavond in het gemeentehuis aan de Kuipershof 2 in Geldermalsen. Inwoners zijn van harte welkom!
Avond Groenbeleid
Lees meer

Verenigingen en stichtingen gezocht als Waaljutters

Na de hoogwaterperiode blijft er langs de Waal veel zwerfafval achter. Het ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar het is ook slecht voor mens, natuur en milieu. Wilt u als vereniging of stichting een steentje bijdragen aan een schone omgeving? Word Waaljutter en help mee. Daarmee verdient u ook nog eens extra kasgeld.
Logo Waaljutters
Lees meer

Informatieavond standplaatsenbeleid

Op dinsdag 21 januari is er voor ondernemers en geïnteresseerden een informatieavond over het standplaatsenbeleid in de gemeente West Betuwe. De avond start om 18.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, Kuipershof 2 in Geldermalsen. Vanaf 17.45 uur kunt u inlopen. U bent van harte welkom.
Lees meer

Aanleg glasvezelnetwerk in Rivierenland van start

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio Rivierenland gaat beginnen. De zeven betrokken gemeenten zijn Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Maandag 6 januari 2020 is de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBRivierenland) opgericht. Nu dit een feit is en de contracten zijn getekend, kan er gestart worden met de aanleg. Dat gebeurde maandagochtend 13 januari met de plaatsing van het eerste POP-station (hoofdverdeelstation) in Altforst, gemeente West Maas en Waal.
Aanleg glasvezel van start
Lees meer

Openingstijden gemeentehuis wijzigen en steunpunten sluiten

Vanaf 1 januari 2020 wijzigen de openingstijden. Dit jaar gingen we van start met ruime openingstijden van het gemeentehuis. Veel inwoners maken gebruik van de ruimere avondopenstelling op dinsdag- en donderdag. Dit zijn de momenten buiten de normale werktijden. De vrijdagmiddag zijn we ook open, alleen maken inwoners daar weinig gebruik van. Daarom is besloten om het gemeentehuis vanaf januari te sluiten op vrijdagmiddag.
Openingstijden aangepast feestdagen
Lees meer

Magazine West Betuwe nummer 4

In dit magazine leest u over hoe WhatsApp BuurtPreventie kan helpen bij een veilige buurt. Over klimaatverandering en de initiatieven rond het herdenken van 75 jaar bevrijding.
cover magazine west betuwe december nummer
Lees meer

Jongerenadviesraad West Betuwe van start

Vrijdag 29 november is de jongerenadviesraad van de gemeente West Betuwe geïnstalleerd. Maar liefst 18 jongeren hadden zich aangemeld en adviseren vanaf nu de gemeente over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Deze jongeren komen uit 11 verschillende kernen van de gemeente, zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en weten wat er speelt onder hun leeftijdsgenoten.
Groepsfoto Jongerenadviesraad West Betuwe
Lees meer

Heukelum als eerste van start met kernagenda

Op 19 november is gestart met het maken van een kernagenda voor de toekomst van Heukelum. De eerste van de 26 kernen in West Betuwe. Hierin staan de op te pakken projecten en activiteiten die de inwoners willen en die vanuit de gemeente aan de orde komen. In het dorpshuis kwamen inwoners uit Heukelum en medewerkers van de gemeente samen, georganiseerd in samenwerking met stichting Heukelum Actief.
Kernagenda Heukelum
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 2
Abonneren op RSS-feed