Nieuwsoverzicht

Vervolgproces militaire radartoren Defensie in Herwijnen

Het ministerie van Defensie wil in Herwijnen een militaire radartoren plaatsen. Defensie wil dit vanwege het nationale veiligheidsbelang. Eerder stak de raad van Lingewaal een stokje voor dit plan. Het ministerie heeft laten weten de radartoren toch te willen plaatsen. Het college van West Betuwe heeft aangegeven hier niet achter te staan. Het college volgt het standpunt van de raad van Lingewaal.
Lees meer

Gemeentegids West Betuwe

De gemeente West Betuwe geeft in samenwerking met Akse Media uit Den Helder een gemeentegids uit. Die is in het voorjaar huis aan huis verspreid. Hebt u die niet ontvangen en wilt u hem wel? Stuur dan even een mail aan communicatie@westbetuwe.nl. Wij zorgen dat u er een thuis krijgt.
Lees meer

Lever uw taxussnoeisel in

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel ging maandag 10 juni van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. Inwoners van Avri-gemeenten kunnen hun taxussnoeisel inleveren op de milieustraten. De stichting Taxus Taxi zorgt ervoor dat het snoeisel op de milieustraten wordt opgehaald en verwerkt wordt.
Lees meer

Gemeenteraad West Betuwe praat over begraafplaatsen

De nieuwe gemeente West Betuwe heeft maar liefst 31 begraafplaatsen in beheer en onderhoud. De drie voormalige gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal gingen op verschillende manieren met dat beheer en onderhoud om en er golden andere regels voor de uitgifte en het ruimen van graven. Ook bestonden er tussen die gemeenten verschillen in tarieven die bij rechthebbenden van graven in rekening werden gebracht.
Lees meer

Mooie erfenis voor West Betuwe

Voormalige GNL-gemeenten laten financieel huishoudboekje gezond achter. De jaarrekeningen 2018 van de voormalige gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal laten alle drie een positief resultaat zien.
Logo West Betuwe
Lees meer

Meld het ons

Heeft u een melding of klacht over de openbare ruimte? Bijvoorbeeld iets dat vies, kapot of onveilig is. Meld het ons. Dan gaan wij aan de slag om het op te lossen.
Meld het ons
Lees meer

Vertrouwen in komst nieuwe school in De Plantage

De gemeente West Betuwe werkt met het Fluvium Openbaar Onderwijs aan de komst van een nieuwe school in De Plantage. Eerder is niet gelukt een partij te vinden om dit schoolgebouw te bouwen. Het college geeft dit project een nieuwe impuls.
Logo West Betuwe
Lees meer

Kappen van bomen

Maar liefst 39.348 bomen heeft de gemeente West Betuwe in eigendom en daar dus ook de zorg voor. Veelal gaat het om essen, populieren en wilgen. Regelmatig sterven bomen van ouderdom of worden minder vitaal als gevolg van ziekte.
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 2
Abonneren op RSS-feed