Nieuwe entree station Geldermalsen

Er komen meer sporen en perrons. De huidige loopbrug bij het monumentale NS-station Geldermalsen voldoet straks niet meer. Er moet een nieuwe entree komen, een reizigerstunnel die ondergronds de verschillende perrons met elkaar gaat verbinden.

Aan beide kanten van het station mondt deze tunnel uit in een entreeportaal dat qua vormgeving past bij de uitstraling van het station en de directe omgeving. Een leuk project waarbij vier partijen betrokken zijn:

  • Bureau Spoorbouwmeester
  • ProRail
  • Aannemer De Lingense Alliantie
  • Gemeente West Betuwe

Gezamenlijk hebben zij de randvoorwaarden geformuleerd en de financiële kaders bepaald. Daarbinnen moet het ontwerp gaan passen. Vier architecten hebben ter plaatse een uitgebreide rondleiding gekregen en zijn vervolgens op pad gestuurd met de uitdaging een passend schetsontwerp uit te werken.

Na een zorgvuldig proces, waarbinnen ook inwoners en reizigers een belangrijke stem hadden, is de keuze gevallen op het ontwerp van Hans van Heeswijk Architecten. 

 

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Van Heeswijk Architecten