Manja Rooswinkel-Luikel

BABS Manja Rooswinkel

Uit: 

"Mijn naam is Manja Rooswinkel, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente West Betuwe, sinds 1 januari 2019. Hiervoor was ik B.A.B.S. bij de gemeente Neerijnen. Dit gaat mijn 10e jaar worden, een jubileum. Mijn passie is mensen in de echt verbinden. 

Het bruidspaar staat bij mij centraal en alles wat ik te vertellen heb gaat over jullie als bruidspaar. Zo’n 4 á 5 weken van te voren ga ik een afspraak met jullie inplannen bij jullie thuis, zodat ik een indruk krijg van hoe jullie als stel met elkaar omgaan. In wat voor soort huis jullie wonen en of jullie houden van kleur om jullie heen. Van tevoren mail ik een lange vragenlijst met allerlei vragen over jullie twee. Ik wil wel een tipje van de sluier oplichten, ik ga jullie vragen elkaar een liefdesbrief te schrijven.                                               

Bijzonder nietwaar? Aan de hand van ons gesprek en de antwoorden op de vragen ga ik aan de slag, om die speciale dag van jullie ook speciaal te maken. Het schrijven van toespraken is mijn passie. Ik wil dat jullie dit onderdeel van jullie trouwdag, dit bijzondere moment  van elkaar het ja-woord geven, niet zullen vergeten. Die dag moet zo worden zoals jullie voor ogen hebben. Het is jullie dag want trouwen met elkaar is gewoon een bijzondere stap in jullie leven. Dat doe je niet zomaar. Het is tegenwoordig een weloverwogen beslissing. Als bruidspaar heb je veel te regelen om je trouwdag tot een succes te maken. Je kleding, je haar, je locatie, je feest, je bloemen, je ringen en  het kiezen van jullie ambtenaar. Gelukkig kunnen jullie in deze gemeente je eigen voorkeur voor een B.A.B.S. uitspreken.

Als mens geloof ik echt in de liefde, met al zijn uitdagingen, zowel positieve als negatieve. Het leven brengt niet alleen geluk, plezier en pret. Soms is er ook een andere kant van het leven. Die verdriet en pijn teweeg brengt. Misschien is er wel iemand die overleden is en die voor jullie nog steeds belangrijk is. Daar is ook ruimte voor tijdens jullie huwelijksceremonie. Even stil te staan bij die belangrijke persoon die hij of zij was in jullie leven. Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten."