Luchtopnames met drone

22 dec 2021
Op maandag 27 december 2021 worden gedurende de dag luchtopnames gemaakt met een drone. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente. Deze opnames zijn om vanaf boven Waardenburg in beeld te brengen. Het gaat met name om het zuidelijk deel van het dorp. Een gecertificeerd bedrijf voert dit uit. Het bedrijft neemt daarbij de regelgeving in acht neemt die geldt dit soort vluchten.

Privacy
De gemeente wil zeker niet kijken wat er bij inwoners achter de voordeur gebeurt. Het bedrijf houdt rekening met de privacy van de inwoners. Het doet er alles aan om eventueel aanwezige personen niet herkenbaar in beeld te brengen. De drone vliegt op een hoogte van minimaal 40 meter, maar waarschijnlijk nog hoger. De opnames zijn loodrecht naar beneden zijn gericht, waardoor de privacy nog meer gewaarborgd is. U kunt het vergelijken met Google Earth. Daarbij vliegen ook constant satellieten over ons heen welke constant opnames maken.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze luchtopnames? Dan kunt u contact opnemen met Team veiligheid van de gemeente via 0345 – 72 80 00 of veiligheid@westbetuwe.nl.