Lintjesregen

2 mei 2019
Tijdens de zogenaamde Algemene Gelegenheid oftewel de Lintjesregen zijn maar liefst 15 inwoners van West Betuwe in het zonnetje gezet en verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Harry Keereweer speldde 14 maal de versierselen op die horen bij Lid in de Orde van Oranje Nassau en één keer die van Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Met een smoes waren alle gedecoreerden naar Landgoed De Mariënwaerdt gelokt. Sommigen voor een vergadering over de 4 en 5 mei-viering, sommigen als gast voor een decoratie voor iemand anders en weer een andere met de belofte om een Koningsdagtaart te bakken als verjaardagscadeautje. 

Toen zij gevraagd werden binnen te komen in de Nieuwe Refter en niet door te rijden naar de Hooge Schuur voor hun afspraak viel voor een enkeling ‘het kwartje’, maar anderen hadden nog steeds niets door. Toen ze later samen met de burgemeester toch die grote ruimte binnenwandelden, op de eerste rij mochten plaatsnemen en wat familie en vrienden in de zaal zagen was het ook voor hen duidelijk: zij waren het middelpunt.

Een voor een mochten ze op het podium plaatsnemen en de mooie woorden van de burgemeester aanhoren. Om daarna dat prachtige lintje opgespeld te krijgen en een oranje boeket in ontvangst te nemen.

Na afloop gingen de trotse en blij verraste gedecoreerden natuurlijk graag met elkaar op de foto.

190501_lintjesregen.jpg

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente West Betuwe

Alle gedecoreerden waren ’s middags net als alle andere ‘eigenaren’ van een Koninklijke Onderscheiding uitgenodigd voor de Oranjereceptie. Een gezellig weerzien waar zo’n 300 genodigden gehoor aan gaven. Na een toespraak van burgemeester Keereweer en het proosten met oranjebitter werd ook dat een feest van herkenning.