Lingedonk

In de Lingedonk bij het station van Geldermalsen is de afgelopen jaren veel gebeurd. Zo zijn er 100 woningen gebouwd. Ook zijn er volop ontwikkelingen rondom de nieuwe school, appartementencomplex, fietsenstalling en het stationsplein. 

In de Lingedonk bij het station van Geldermalsen is de afgelopen jaren veel gebeurd. Zo zijn er 100 woningen gebouwd. Ook zijn er volop ontwikkelingen rondom de nieuwe school, appartementencomplex en het stationsplein. 

Fase 1: Woningen 

Dura Vermeer bouwde in opdracht van de gemeente woningen in de Lingedonk. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen. Er wordt nu gewerkt aan de laatste huizen. Eind 2020 zijn deze woningen klaar. 

Lingedonk fase 1
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Dura Vermeer

Fase 2: Zorg-, appartementencomplex en school

Ook werkt de aannemer aan een appartementencomplex van Kleurrijk Wonen, een zorgcomplex voor Stichting Siloah en een zorgcomplex voor ouderen met dementie. De start van de bouw van deze complexen wordt in de loop van 2021 verwacht.  

Aansluitend volgt de inrichting van het stationsplein. Op deze pagina leest u meer over het plein

School

In het gebied is ook een middelbare School voor Persoonlijk Onderwijs (Ida Gerhard Academie) in aanbouw. Deze school is eind 2020 gereed. Het tijdelijke schoolgebouw dat al enkele jaren in het plangebied aanwezig is, wordt dan verwijderd.

Lingedonk fase 2
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Dura Vermeer

Bewonersavond 30 september: niet door vanwege corona

Voor de inrichting van het stationsplein is onlangs een nieuw ontwerp gemaakt. Dura Vermeer organiseerde op 30 september een informatieavond voor bewoners. Vanwege de coronamaatregelen ging de avond niet door. Aanwonenden ontvingen in plaats daarvan de informatie per post. Ook kunt u de informatie hieronder bekijken.