Leerlingen Lingeborgh en Wethouder hebben Ecosystemen in de hand

Leerlingen van de Lingeborgh hangen bijenhotels op bij begraafplaats Geldermalsen en doneren ecosystemen aan de Pluk

06 juli 2024
Duurzaamheid

Tijdens de Biodiversiteitsweek van de Lingeborgh gingen de brugklassers basis, kader en tl vooral praktisch aan de slag. De leerlingen zetten onder meer bijenhotels en ecosystemen in elkaar. De bijenhotels krijgen een plek op de diverse begraafplaatsen in gemeente West Betuwe.

Op de begraafplaats in Geldermalsen mochten de leerlingen de eerste paar zelf ophangen. Jo-leke Visscher, docente bij de Lingeborgh: “Het is mooi dat de leerlingen zo ook het resultaat zien van waar ze het voor doen en dat de bijenhotels die ze op de begraafplaatsen hebben opgehangen ook daadwerkelijk een positieve invloed hebben op de biodiversiteit in de gemeente.“ Ook de ecosystemen, plantjes in een glazen pot, die zichzelf zo van water blijven voorzien, werden gedoneerd aan de Pluk en andere maatschappelijke instellingen.

Joke van Vrouwerff, wethouder Duurzaamheid gemeente West Betuwe: “Dit soort projecten stimuleren we graag. Het zet ons aan het denken hoe we met elkaar praktische stappen kunnen zetten om kleine dingen te verbeteren. Zoals een mooie plek voor de bij.”