Leerkrachten en onderwijsassistenten gezocht

21 apr 2022

Begin april startte het onderwijs voor kinderen uit Oekraïne. Voor deze kinderen regelt de gemeente het onderwijs. De eerste kinderen krijgen nu les in een nieuwkomersklas in basisschool Lingelaar in Beesd. De animo is groot, dus een tweede klas gaat 10 mei van start op dinsdag, woensdag en donderdag.

Voor deze klas is nog een leerkracht en onderwijsassistent nodig voor de maandag en vrijdag. Ook voor toekomstige nieuwkomersklassen zijn zij op alle schooldagen hard nodig. Daarom de dringende oproep: bent u of kent u iemand die vanaf mei beschikbaar is? Dit kan zowel parttime als fulltime. Laat het ons weten door een mail te sturen naar oekraine@westbetuwe.nl.

Samen in één klas

De kinderen die naar deze nieuwkomersklas komen, hebben de leeftijd van 7 tot 12 jaar. We bieden onderwijs aan in één klas op één locatie. Dat is op deze manier het beste te organiseren. Net als het vervoer naar en van deze school. In een klas zitten maximaal vijftien leerlingen en is een tolk aanwezig. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar gaan naar de basisschool dichtbij waar ze wonen.