Koen Bijl

BABS Koen Bijl

Uit: Herwijnen

Best bruidspaar,

Jullie staan voor een van de belangrijkste en mooiste dagen in jullie leven, jullie gaan binnenkort trouwen. Daarvoor is het nodig dat jullie een keus maken wie die dag als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) op zal treden. Ik ben een van de beschikbare mensen en hierbij stel ik me kort voor.

Ik ben in 1952 geboren in Herwijnen, heb na mijn trouwen 16 jaar in Hoornaar gewoond en woon nu weer in Herwijnen. We zijn ruim 40 jaar getrouwd en we hebben een zoon en een dochter. Ik heb tot mijn pensionering in 2018, (voornamelijk) voor de gemeente Lingewaal gewerkt, bij de financiële afdeling. Omdat het handig zou kunnen zijn, ben ik lang geleden aangesteld als ambtenaar van de burgerlijke stand, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een handtekening. Hoewel ik daardoor ook huwelijken mocht voltrekken, stond ik niet op het openbare lijstje van de BABS-en. Wel heb ik in de afgelopen jaren regelmatig huwelijken voltrokken, voornamelijk in de kring van familie, vrienden en bekenden. Nu ik met pensioen ben heb ik aangegeven meer beschikbaar te zijn.

Nog wat persoonlijke dingen. Ik houd van sport (nu vooral hardlopen, maar vroeger ook voetbal en volleybal), wandelen, fietsen, tuinieren, kamperen en lezen. Ik zit of zat in besturen van de voetbalvereniging, volleybalvereniging, de kerk, school en nog een paar andere verenigingen.

Graag wil ik als BABS mijn bijdrage leveren aan jullie trouwdag. Natuurlijk spreken we elkaar van tevoren om te weten wie jullie zijn en hoe jullie de ceremonie het liefst ingevuld zien. Aan de hand daarvan gaan we er dan een persoonlijke en ontspannen gebeurtenis van maken. Maar natuurlijk ook wel een beetje plechtig, want het is niet niks natuurlijk, zo’n dag!