Junior Klimaatburgemeesters op de dijk

Junior Klimaatburgemeesters met dijkgraaf naar de dijk in de gemeente West Betuwe

11 maart 2024
Duurzaamheid

Op woensdag 6 maart zijn 15 van de 41 junior klimaatburgemeesters van de Gemeente West Betuwe met de dijkgraaf Goos den Hartog van het Waterschap Rivierenland op stap geweest naar de Waal.

Het is de eerste activiteit in het programma met verschillende activiteiten tot aan de zomer. Bij de dijk beleefden de jonge klimaatburgemeesters een VR-spel in het bezoekerscentrum in Haaften. Ook gingen ze een kijkje nemen bij de machines van de Graaf Reinald Alliantie waarmee de dijkverzwaring wordt gerealiseerd.

Willemijn Simon van Leeuwen is als directeur van GeoFort in 2023 ‘senior’ klimaatburgemeester geworden van de gemeente West Betuwe.

“Mijn missie is om jongeren in de regio enthousiast te maken voor een duurzame toekomst. Dit toekomstverhaal is heel breed en gaat over watermanagement, energie, klimaat, grondstoffen, mobiliteit, voedselinnovatie, biodiversiteit en internet of things.”

Willemijn - klimaatburgemeester

Meer informatie over de junior klimaatburgemeesters

Aanmelden of benieuwd naar het programma? Jongeren tussen de 8 en 18 jaar oud kunnen zich nog aanmelden om junior-klimaatburgemeester te worden via www.geofort.nl/klimaatburgemeesters/externe-link-icoon.